Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Autobus na Slovensku srazil deset lidí: Tři dívky zemřely! Další lidé jsou zranění

Autor: ČTK, hpe - 
6. dubna 2024
20:13

K velké tragédii došlo na místě církevního střetnutí mladých věřících ve Spišském Podhradí na východě Slovenska. Autobus zde srazil skupinu deseti lidí, dvě dívky zraněním podlehly a další mladá žena bojuje o život.

Do Spišského Podhradí míří slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj, uvedla jeho kancelář. Mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová uvedla, že mladí lidé vystupovali z autobusu a stáli před ním, když se vozidlo z neznámých příčin rozjelo. 

Video  Nehoda ve Spišském Podhradí: Autobus zabil tři dívky, tragédie otřásla i ministrem vnitra  - Facebook - Ministerstvo vnitra SR; Foto - Profimedia
Video se připravuje ...

„Zásah stále probíhá, počty pacientů se ještě mohou změnit,“ uvedla záchranná služba. Záchranáři na místo vyslali čtyři sanitky a dva vrtulníky, které podle vrtulníkové záchranné služby transportovaly do nemocnice šestnáctiletou a sedmnáctiletou dívku. Na místě zasahují také hasiči a policie, podle které se nehoda stala na silnici u Spišské Kapituly. 

Upřímnou soustrast vyjádřila nejen prezidentka Čaputová

„Chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým obětí a vyjádřit účast všem zraněným. Je mi to nesmírně líto a myslím na všechny, kterých se to týká,“ řekla novinářům Čaputová poté, co odvolila v dnešním druhém kole slovenských prezidentských voleb. 

„Velmi mě zasáhla zpráva o tragédii ve Spišském Podhradí. Je mi to líto, protože se tato tragédie stala mladým lidem, kteří směřovali na radostné setkání mladých s novým otcem biskupem Františkem. Všem pozůstalým a jejich rodinám vyjadřuji upřímnou soustrast. Všem zraněným přeji hodně sil a brzké uzdravení,” vyjádřil se dále k neštěstí předseda KDH Milan Majerský.

Celá akce se zrušila 

Kondolence posílá rodinám také Spišský diecézní biskup František Trstenský. „Tohle velké neštěstí mě nesmírně zasáhlo. Akci a program jsme zrušili. Bude jen adorace a mše svatá. Myslím na rodiče a rodiny.“ 

Silnice je momentálně neprůjezdná. „Policie je na místě a nehodu dokumentuje," informovala místní police. 

Kreveta ( 6. dubna 2024 18:50 )

A kdepak byl asi Pán Bůh. Zrovna si dával šlofíka.

krapotkin ( 6. dubna 2024 17:55 )

Proč na Putina, když přece za všechno může Babiš.

krapotkin ( 6. dubna 2024 17:54 )

Ale funguje, ale momentálně je vytopenej od opálených sousedů nad námi.

obcan cesko ( 6. dubna 2024 17:50 )

TO: -krapotkin-: někdo neumí číst, anebo ti nefunguje doma WC a potřeboval jsi se někde v!sr_át!!!

Sára ( 6. dubna 2024 15:01 )

Inteligence kulatých lopat je ohromující...👎, nezabrzdit autobus 🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání