Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Po vážné nehodě u Janova zůstal Martin zraněný a zaklíněný v autě: Poděkoval hasičům za záchranu života

Autor: jel - 
12. února 2024
12:10

Minulý rok, v sobotu 4. února 2023, došlo u obce Janov na Svitavsku k vážné dopravní nehodě. Z jednoho vozidla se totiž uvolnil náklad s podvalníkem a zablokoval cestu. Martin se svým autem skončil v příkopu a zůstal v něm zaklíněný. Navíc utrpěl zranění. Hasičům, kteří mu tehdy pomohli, přišel po roce osobně poděkovat a věnoval jim i dary.

K hrozné nehodě došlo na silnici I/35 na 164 km u obce Janov. „Po příjezdu jednotky na místo, bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu Kia s podvalníkem, utrženým ze závěsu druhého vozu,“ popsala událost mluvčí hasičů Vendula Horáková. 

Dodala, že Martin s končil v příkopu a v autě zůstal zraněný a zaklíněný. „Jednotka hasičů ihned započala vyprošťovací práce za pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Během vyprošťování jednotka spolupracovala se zdravotníky,“ vysvětlila mluvčí. 

Zraněný řidič skončil v nemocnici v Hradci Králové, kde se nějakou dobu zotavoval. Téměř přesně po roce navštívil Martin hasiče ze stanice Litomyšl, kteří mu tenkrát zachránili život. Kromě toho jim také daroval hodinky s osobním poděkováním.

„My jsme rádi, že to celé nakonec dobře dopadlo a moc děkujeme, za osobní návštěvu a poděkování,“ uzavřela Horáková.

Video  Dopravní nehoda v Patočkově ulici (9. únor 2024)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání