Michaela M. (28) dala přednost před manželem jeho bratrovi před dvěma lety. Nedělalo to dobrotu. Vršily se spory o peníze, majetek, o děti. Na denním pořádku byly hádky, fyzická napadení i trestní oznámení. Vše vrcholilo vloni v únoru pokusem o vraždu.

Společně s Milošem (36) pozvala Lukáše na svíčkovou, do které mu přidali léčiva. „Rozhodli se tak bratra usmrtit léky vmíchanými do jídla a nápojů, s navazujícím vpíchnutím vzduchu do jeho žíly, což by vedlo ke vzduchové embolii a následné smrti,“ řekl žalobce Dušan Šimaliak.

Před jídlem si šlehl »perník«

Plán by zřejmě i vyšel, nebýt zálibě Lukáše v droze pervitin, kterou si nedlouho před setkáním s dvojicí aplikoval, a která způsobuje nechutenství. Nejedl, a to i přesto, že expartnerka vyhrožovala, že když nesní oběd, nepustí ke společným dětem.

Ale právě jen díky tomu neskončil na zemi omámený. „Nedošlo ani k následnému vpíchnutí vzduchu do žíly obžalovaným Milošem B.“ sdělil žalobce a potvrdil, že za bratrovraždu a manželovraždu hrozí dvojici 12 až 20 let.

„Nechci se vyjadřovat,“ řekl včera u soudu Miloš B., kterého střeží kvůli možnému útěku ve vazbě. Jeho povedená partnerka Michaela M. by měla s výpovědí přijít k jednání v pátek. Pokud se dostaví z Pardubic, kde v současnosti žije.

Pokus o vraždu odhalili náhodou

Na bratrovraždu by se možná ani nepřišlo, kdyby si dvojice z Karviné nepouštěla pusu na špacír. Volala si a domlouvala mord po telefonu, který odposlechli policisté Národní centrála pro boj s organizovaným zločinem (NCOZ). Ti se zajímali o Miloše B. zcela z jiných důvodů v jiné kriminální kauze.

„Pachatele detektivové odhalili při prověřování jiné organizované trestné činnosti. Motivem činu měly být dlouhodobé spory s poškozeným,“ potvrdil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej a dodal: „Obvinění měli dvakrát společně naplánovat a pokusit se usmrtit poškozeného, jenž byl uživatelem omamných a psychotropních látek.“

VIDEO: Insta Crime Podcast: Vlastimil před Štědrým dnem zavraždil bratra i švagrovou.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Vlastimil před Štědrým dnem zavraždil bratra i švagrovou pdc, icp, Červený, Železný