Recidivisté nakráčeli na recepci hotelu před osmou hodinou večer. Přes obličeje měli šály, mladší z nich si dokonce vycpal břicho polštářem. „Právě on tasil krátkou zbraň a chtěl po recepční peníze. Žena jim ze strachu o život dala asi šest tisíc korun,“ řekl kriminalista Radim Bena. Oba gauneři pak zmizeli.

Pocit „dokonalé“ loupeže jim ale vydržel jen chvíli. Mezi policisty se našlo několik, kteří lupiče poznali. „Tlusťoch pistolník“ byl zadržen už dvě hodiny po loupeži, jeho kumpán asi ve čtyři ráno. Několikrát souzení recidivisté se přiznali. Teď sedí ve vazbě a za loupež jim hrozí až 10 let za mřížemi.

Skočil jim do náruče

Zadržení obou mužů bylo poměrně akční. Pistolníka muži překvapili u něj v bytě. „Po zaklepání na dveře se rozhodl utéct z bytu v přízemí oknem. Skočil tak dalším policistům doslova do náruče,“ usmál se kriminalista Bena.

Video
Video se připravuje ...

Přepadení recepční ostravského hotelu. PČR

Starší lupič se v jiném domě schovával mimo byt na chodbě v nejvyšším patře. Ani to mu nebylo nic platné, byl odhalen. Použitá zbraň se našla u mladšího z mužů v bytě. Šlo o airsoftovou pistoli, která se věrně podobala opravdové.

Čekali žně, dostali „almužnu“

Lupiči si hotel obhlíželi už v podvečer, když předstírali zájem o ubytování. Nejspíše si taky představovali mnohem tučnější lup, než jen pár tisícikorun, které si nakonec odnesli. Těsně před loupeží došlo k vystřídání recepčních, což znamená i odnesení a zabezpečení tržby mimo recepci.

Přepadená recepční muže nemohla poznat, protože při jejich vytipovávání místa ještě nebyla v práci. Ač otřesená, ihned po přepadení volala linku 158.

Fotogalerie
11 fotografií