Ačkoliv neměl žádnou zbraň, díky fyzické převaze donutil ženu vydat hotovost ze zásuvky. Na otřesný zážitek doplatila žena posttraumatickou stresovou poruchou. „Mým úmyslem nebylo jakkoliv ublížit. K mému zkratovému jednání vedly finanční problémy, které jsem si způsobil sám,“ hájil se marně obžalovaný.

„Chci se doznat k této loupeži a omlouvám se. Zejména paní poškozené. Je mi to opravdu moc líto. Vím, že si zasloužím trest. Chci se poučit, i vazba má na mě výchovný vliv,“ tvrdil.

Byl to zkrat

Adam Z. přepadení vysvětlil neuspokojivou finanční situací. „Měl jsem dluhy asi milion korun, zčásti kvůli sázení, částečně kvůli neúspěšnému podnikání. Byl jsem na tom psychicky špatně. Přepadení jsem neplánoval nijak dopředu. Šlo o zkratovité jednání. Rozhodně jsem paní nechtěl nijak ublížit,“ řekl Adam Z.

Vůči obžalobě rozporoval v podstatě jedinou věc. „Nemohu souhlasit s tím, že jsem ji držel za krk, bylo to za rameno,“ trval na svém lupič. Uvedl, že za mřížemi dosud ještě nikdy neseděl.

Soudkyně Dagmar Bordovská mu ale připomněla, že jednu loupež už v minulosti spáchal. „I když je trest už zahlazen, je vidět, že jste si to k srdci moc nevzal," řekla soudkyně.  

Z trauma rakovina?

Pošťačka tvrdí, že zažívá od přepadení velké trauma. „Musím navštěvovat psychologa i psychiatra. Lékaři mi zjistili rakovinu pobřišnice. Jsem přesvědčena, že to je následkem prožitého stresu. Pachatel, ať se smaží v pekle!,“ vzkázala mu přepadená.

Adam Z. si z loupeže odnesl 62 800 korun. Ty musí podle rozsudku vrátit poště, další nárok vznesly pojišťovny mj. za léčení poštovní úřednice. Jí samotné má coby odškodné Adam Z. uhradit 50 tisíc korun. Se zbytkem nároku soud ženu odkázal na civilní soud. Rozsudek zatím není pravomocný.

Z hrdiny zločincem

„Jak budu moci, vše splatím,“ slíbil muž, který v roce 2014 zachránil v Otrokovicích před jistou smrtí ženu. Ta bezvládně ležela na zemi za nezájmu kolemjdoucích. Vytáhl jí zapadlý jazyk, přičemž ho kousla do prstu. Dodnes  mu zůstala jizva na ruce.

VIDEO: Lupič s nožem přepadl v Brně dívku, skončil v poutech.

Video
Video se připravuje ...

Lupič s nožem přepadl v Brně dívku, skončil v poutech Městská policie Brno

Fotogalerie
6 fotografií