„Chci se jenom podívat na autobusové spoje,“ tvrdil mladík, kterému důvěřivě svěřila svůj mobil mladá žena. Po chvíli se mladík zvedl a s doprovodem, dvěma slečnami, náhle vystoupil z tramvaje.

Dívka šla za nimi s tím, že chce mobil zpět, odpovědí jí však byly vulgarity a nakonec pěsti! „Následovalo prohledání, kdy dívce odcizili peněženku s doklady a platební kartou. Mobilní telefon poškozené nakonec vrátili a z místa utekli,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Celostátně hledaný

Díky okamžitému oznámení netrvalo dlouho a trio bylo pochytáno. Policisty zajímal hlavně zadržený 15letý delikvent.

Video
Video se připravuje ...

Dívka v ostravské tramvaji naivně půjčila telefon sígrovi (15), ten ji se svou bandou zbil a okradl. PČR

„Ukázalo se, že je v celostátním pátrání a pro kriminalisty nebyl neznámou osobou. Během několika dnů měl spáchat tři loupežná přepadení, kdy poslední se mu stalo osudným,“ uvedla policistka Michalíková.

Sígr vždy cílil na peníze a telefony. Nejprve se obětí ptal, zda nějaké nemají, při záporné odpovědi se jich zmocnil pod pohrůžkou násilí.

Opakované útěky z pasťáku

Problémový mladík rozjel svou kriminální „kariéru“ už jako dítě. Opakovaně se dopouštěl loupeží či maření výkonu úředního rozhodnutí v podobě útěků z výchovného ústavu. „Už jako nezletilému mu byla uložena ochranná výchova a byl umístěn do výchovného ústavu na Ostravsku,“ popsala Michalíková.

Lupič byl nyní obviněn mimo jiné z loupeže a skončil ve vazbě. Jako mladistvému mu hrozí maximálně pět let basy. S jeho spolupachatelkami je trestní řízení vedeno samostatně.

Fotogalerie
4 fotografie