Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tommie (†11) zkoušel nebezpečnou TikTok výzvu: Zemřel na infarkt!

Autor: jel - 
10. března 2024
22:49

Jedenáctiletý Tommie-Lee Billington zemřel v sobotu 2. března během přespávačky u kamaráda v anglickém městě Lancaster. Dostal infarkt. Chlapcova babička uvedla, že zemřel proto, že zkoušel nebezpečnou výzvu, která se rozšířila na sociální síti TikTok a říká se jí chroming.

Chlapce našli v sobotu v bezvědomí v kamarádově domě, kde tu noc přespával. Krátce po převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého. 

Tommieho babička Tina Burns ve středu uvedla, že její vnuk zemřel proto, že zkoušel výzvu nazvanou chroming. Kvůli výzvě zemřely i další dvě dívky. Chroming je obdobou inhalování těkavých látek, po nichž jedinec cítí lehké omámení. Nebezpečný trend je oblíbený zejména mezi dospívajícími a šíří se také pomocí sociální sítě TikTok. 

Dostal infarkt

„Zemřel okamžitě. Chlapci vyzkoušeli hloupost z TikToku,“ řekla Tina pro The Sun a dodala, že vnuk dostal infarkt. Přestože záchranáři dělali co mohli, nepodařilo se jim Tommieho oživit. „Měl zlaté srdce stejně jako jeho otec. Naše rodina je naprosto zdrcená,“ uzavřela Tina.

Maminka chlapce na facebooku vyzvala rodiče, aby si promluvili se svými dětmi o důsledcích takového jednání. „Nechápu, proč to někdo vůbec zkouší! Je to tak nebezpečné!“ napsala. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi