Zatravněné prostranství o rozloze asi 6 000 metrů čtverečních se nachází mezi ulicemi K Vodojemu a Na Pláni ve vilové čtvrti na Smíchově. Podle dřívějšího vyjádření místostarosty Prahy 5 Radka Janouška (Praha 5 Sobě) chce radnice úpravy prostranství dokončit letos.

Centrem nového parku bude plocha sloužící jako sportovní hřiště a k setkávání místních obyvatel. U ní bude dětské hřiště a také nový objekt zázemí s toaletami, kuchyňkou, šatnou a skladovacími prostory. V místě vzniknou i nové cesty a propojení s okolím.

Plánovaly se tu domy

Ohledně prostranství uzavřela Praha 5 v minulosti smlouvu s firmou Geosan Group, která tam plánovala stavět byty. Po odporu místních radnice smlouvu s developerskou firmou vypověděla a následný soudní spor vyhrála.

V předminulém volebním období nechala městská část zpracovat studii úprav lokality, do jejíž přípravy zapojila místní obyvatele. Část z nich následně dokument kritizovala kvůli tomu, že stále nevylučoval výstavbu menšího počtu bytových domů. Janoušek nicméně před časem ČTK řekl, že s ní nynější vedení radnice nepočítá.

Fotogalerie
8 fotografií