Policisté do bytu v Měšicích u Prahy vyjížděli spolu se záchranáři, podle tísňového volání se tam totiž mělo střílet. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že 20letý muž svou legálně drženou perkusní pistolí postřelil 46letého rodinného příslušníka. Dle zjištění měla střelbě předcházet vzájemná potyčka obou mužů, při které měl starší z nich vyhrožovat druhému fyzickou újmou. Mladší z mužů pak po poškozeném vystřelil a způsobil mu vážné poranění, se kterým byl transportován do pražské nemocnice,“ popsal průběh událostí policejní mluvčí Pavel Truxa. 

„Na místo vyjížděla záchranářská posádka a lékař. V péči měli pacienta s poraněním hrudniku, lékař mu musel zajistit dýchací cesty. Následně byl převezen do vinohradské nemocnice,“ řekla Blesku mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Policisté u mladšího muže provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U staršího ji kvůli zranění nebylo možné provést, podle zjištění z místa ale jevil značné známky opilosti. Policisté si vyžádali odběr biologického materiálu v nemocnici. Co přesně se stalo, teď zjišťují. „V souvislosti s případem kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví. Dosud nebyla obviněna žádná osoba,“ dodal mluvčí.

Fotogalerie
8 fotografií