Dominik Feri se odvolal hned 2. listopadu 2023 v soudní síni poté, co si vyslechl rozsudek. Soud se ztotožnil s návrhem státní zástupkyně a uložil mu tři roky za mřížemi ve věznici s ostrahou. „Soud vzal za prokázané, že se obžalovaný sexuálního násilí dopustil proti všem třem poškozeným,“ uvedla tehdy soudkyně Lenka Hájková.

Feriho podle ní usvědčily především výpovědi dívek, které korespondovaly s dalšími důkazy. Věrohodnost žen potvrdily také znalecké posudky. Třem poškozeným dívkám musí Feri podle nepravomocného verdiktu nahradit dohromady 510 tisíc, jedné z nich má navíc zaplatit dalších 33 tisíc za psychoterapii.

Video
Video se připravuje ...

Soud s Ferim: Bývalý poslanec má jít za dvě znásilnění a jeden pokus o něj na tři roky do vězení TV Nova

Feri od počátku nesouhlasí s celou obžalobou, tvrdí, že dívky lhaly. Odvolání sepsal na několik set stran. „To odvolání je poměrně rozsáhlé a je to dané tím, že rozsah skutkových nesprávností a nesprávné aplikace právních norem je poměrně široký. Takže i z toho důvodu je to odvolání. Nemohu vám říct, jestli je to 200 nebo 300 stran, ale je prostě rozsáhlejší,“ řekl Feri serveru iRozhlas.cz bez bližších podrobností.

Odvolání soudu zaslala také zmocněnkyně obětí Adéla Hořejší. Ta si u soudu ponechala lhůtu pro odvolání, a jak potvrdila serveru, po dohodě s oběťmi jej podala. „Klientky přijímají podstatu rozsudku s dobrými pocity. Ulevilo se jim, že došlo ke společenskému pojmenování, že soud vyslovil vinu obžalovaného. Odvolávají se pouze vůči výši zadostiučinění, které jim soud přiznal. Jsou přesvědčené, že rozsahu újmy, kterou jim pan obžalovaný způsobil, odpovídá vyšší odškodné,“ popsala Hořejší. 

Fotogalerie
71 fotografií