Britská spisovatelka a filmová producentka Sarah Fergusonová známá jako Fergie se sice s princem Andrewem rozvedla už v roce 1996, nadále ale zůstává neodmyslitelnou součástí britské královské rodiny. S Andrewem stále žije v honosném sídle Royal Lodge a blízko má pořád i ke králi. 

Smutnou věcí, která někdejší příbuzné opět spojila, je společná vážná diagnóza. Zatímco Fergie – jen pár měsíců poté, co úspěšně porazila rakovinu prsu – oznámila na konci ledna, že trpí rakovinou kůže, král o dva týdny později přiznal podobné onemocnění, ovšem detaily nespecifikoval. 

„To nejdůležitější, co chci říct, je, že u každého člověka, který prochází těžkým obdobím, přeji všem jeho rodinným příslušníkům spoustu lásky,“ vyjádřila se Fergie pro The Sun

„Samozřejmě, ze všech lidí, zrovna král je tak krásný a laskavý člověk, že by si to přál také,“ dodala. Fergie a Karel udržovali blízké vztahy hlavně během jeho manželství s princeznou Dianou (†36), jejíž byla nejlepší kamarádka. Oba svazky ale v roce 1996 skončily shodně rozvodem.

Vrátila se do rodiny

Na rozdíl od Karla a Diany k sobě Fergie a Andrew posléze našli opět cestu. Dnes spolu žijí v sídle Royal Lodge, a dokonce obnovili i svůj vztah – a to navzdory Andrewovým sexuálním skandálům a vazbám na Jeffreyho Epsteina (†66).

Za vlády Alžběty II. (†96) stála Fergie od královské rodiny kvůli rozvodu (a vlastním skandálům) stranou, Karel III. ji ale přivítal zpátky. O Vánocích se tak poprvé po 32 letech směla účastnit vánočního průvodu královské rodiny do kostela sv. Máří Magdalény v Sandringhamu i následné tradiční vánoční bohoslužby. 

„Myslím, že královna Camilla to řekla před pár dny moc hezky, když řekla, že se králi daří dobře v rámci možností,“ dodala Fergie, která má s Andrewem dcery Beatrice (35) a Eugenii (33). 

Video
Video se připravuje ...

Na obří vyrovnání Andrewa tlačil Charles. Kvůli Alžbětě II., říká Forejt. Jiří Marek, Lukáš Červený

Bude svatba? Král dal „zelenou“!

Nové informace přitom hovoří i o tom, že král myslí na případné „znovupřijetí“ Fergie do rodiny i v rámci zákona! Pokud by vévoda a vévodkyně z Yorku přestali mlžit a definitivně potvrdili úmysl znovu se vzít, král by jim dal své požehnání, tvrdí zdroj webu Daily Mail. 

Andrew už sice povolení od krále k sňatku nepotřebuje – to musí mít jen prvních šest osob v nástupnické linii – jde ale o významné gesto. A pro zdiskreditovaného Andrewa je navíc požehnání od bratra velmi důležité. 

„Nejspíš by to bylo v malé královské kapli Všech svatých nedaleko domova Andrewa a Sarah v Royal Lodge. Během pandemie se tam v roce 2020 vdávala během intimního obřadu princezna Beatrice,“ říká zdroj. Dvojice průšvihářů si pořád nemůže příliš vyskakovat...

Královská svatba v osmdesátkách

Poprvé se přitom brali s velkou parádou 23. července 1986. Své ano si řekli už čtyři měsíce po zásnubách ve Westminsterském opatství. Andrew oblékl slavnostní uniformu námořního poručíka, Sarah zase svatební šaty ze slonovinového hedvábí britské návrhářky Lindky Cierachové (71) s pětimetrovou vlečkou a šestimetrovým závojem. Podle svých slov zhubla až 12 kilogramů, aby se do nich co nejlépe vešla. Na hlavě měla diamantový diadém od královny Alžběty II. a korunku z gardénií, která jí ladila ke kytici. Pugét esovitého tvaru obsahoval gardénie, krémové lilie, žluté růže, konvalinky a větvičku myrty. 

Video
Video se připravuje ...

Největší královské skandály Videohub

Fotogalerie
122 fotografií