Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Králíčkovy převleky, podivné vtípky, bzučení a Faltýnkův polibek: Top momenty sněmu ANO

  • Autor: amb - 
    11. 2. 2024
    05:00

    Přestože sněm ANO dopadl podle očekávání a v čele hnutí nadále zůstává Andrej Babiš (ANO), událost zpestřilo několik momentů. Došlo na vychvalování obleku Roberta Králíčka, ale i na polibky od Jaroslava Faltýnka. Bývalý předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček několikrát zmínil slovo „bzučení“. A zatímco v TOP 09 Vlastimilovi Válkovi říkají „Vlastíku“, o Aleně Schillerové zase na tomto sněmu zásadně mluvili jako o „naší Alence“. 

  • 1.Králíčkovy převleky

    Když na pódium vystoupil bývalý první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek, svěřil se, že má jet leg. „Přiletěl jsem ze svatební noci včera v noci,“ uvedl a promluvil o tom, že když člověk hodně pracuje, sem tam udělá i chyby. Poděkoval za nominaci, posléze se jí však vzdal ve prospěch Roberta Králíčka. 

    „Když se tak dívám po tom sále, Roberte, to jsou vážné věci, já bych se tomu fakt nesmál, Robert Králíček chodí v nejlepších věcech, i dnes je vidět, že se toho nebojí,“ komentoval svou volbu. 

    „Na úvod malá odbočka, já nikdy nemůžu mít obleky jako Robert Králíček. Já jsem to zkoušel v několika prodejnách, prostě to nejde, to se musí umět nosit. Já mám černý oblek, velice jednoduchý,“ řekl později i expředseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček předtím, než měl projev. Na snímku níže je Králíček vpravo. 

    Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš stále předsedou (10. 2. 2023) Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš stále předsedou (10. 2. 2023) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

  • 2.Brabcovy vtípky

    „Předal bych slovo Richardovi, který je zkušený moderátor,“ uvedl na začátku sněmu předseda hnutí Andrej Babiš. A exministr životního prostředí Brabec nezklamal. Procedurální hlasování probíhalo s pomocí kartiček, odpoledne se hlasovalo i s elektronickými zařízeními. Podle Brabce se podle kartiček pozná, že jde o sněm, kde se neočekávají šarvátky. „S touhle kartičkou by se dalo i ublížit!“ komentoval.

    Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš byl znovu zvolen předsedou. (10. 2. 2023) Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš byl znovu zvolen předsedou. (10. 2. 2023) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

    „Mimochodem, to (elektronické – pozn. red.) zařízení, byť tak nevypadá, stojí patnáct stovek, a kdo ho první ztratí, bude vyhlášen popletou sněmu, zaplatí těch patnáct stovek a ještě bude mít možnost uložit své peníze v jedné kampeličce za mimořádně zajímavý úrok,“ vtipkoval. 

    „Asi čekáte, jestli tady někde nebude i se svým psem, protože ten s ním chodí všude. Pes tady je, ale je v předsálí a zrovna pije pivo,“ reagoval Brabec na vystoupení Karla Havlíčka (ANO). 

    Brabec zaglosoval i po Babišově projevu, kde expremiér uvedl, že bude ANO pomáhat, dokud ho bude potřebovat. „No to budete mít veselé další roky, pane předsedo, myslím, že to bude ještě dlouhá doba,“ řekl Brabec. O Schillerové pak uvedl, že je „hrdá a tvrdá“. K Patrikovi Nacherovi uvedl, že pokud bude zlobit, promítnou video, kde dělá kulturistiku. 

    Sněm ANO: Richard Brabec (10.2.2024) Sněm ANO: Richard Brabec (10.2.2024) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

  • 3.Naše Alenka

    Sněm se nesl i v duchu chválení Aleny Schillerové alias „naší Alenky“. „Teď poprosím naši Alenku Schillerovou,“ uvedl Brabec k tomu, že má Schillerová vystoupit s projevem. „Umí mluvit hlasem, jak ona sama říká, pohádkového vlka, ale přesto víme, že umí být i ta Xena, která opravdu je velmi tvrdá,“ řekl s tím, že by jí nechtěl čelit v televizních debatách.  

    „Sněmovní práci a vedení celého sněmovního týmu, a je to nelehká práce, skvěle zvládá Alena Schillerová,“ pochválil ji i Havlíček. A když během tiskové konference padl dotaz na spolupráci s SPD, Babiš se přiklonil k exministryni a prosebně řekl: „Alenko...“

    Sněm ANO: Projev Aleny Schillerové (10.2.2024) Sněm ANO: Projev Aleny Schillerové (10.2.2024) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

  • 4.Polibek

    Zdá se, že jinak než „Alenko“ neřekne exministryni ani Faltýnek. „Dál chci trošku, pokud mě to to požádá, pomáhat Aleně, Alence, šéfce našeho klubu, ale ona to moc nepotřebuje, protože jí to jde velmi dobře,“ řekl během svého projevu, když se vzdal nominace na místopředsedu ve prospěch Králíčka.

    Následně vznikla výrazná fotografie, když totiž Faltýnek odcházel od pultíku kolem Schillerové, stínová politička se na něj otočila se slovy „děkuju“. Faltýnek se k ní přiklonil a líbnul jí na tvář. 

    Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš stále předsedou (10. 2. 2023) Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš stále předsedou (10. 2. 2023) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

  • 5.Vondráčkovo bzučení

    „Já jsem se v rámci duševní hygieny dal na včelaření,“ začal svůj projev bývalý předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. Pak asi osmkrát řekl slovo „bzučet“.

    „Když k těm včelám jdete, tak podle frekvence bzučení poznáte, jak na tomto včelstvo je, jestli je zdravé, jestli je v pořádku, jestli bzučí správně. Když pak odklopíte ten úl, tak on začne bzučet jinak, protože jsou naštvané, že je rušíte. Já jsem rád, že to naše hnutí má správnou frekvenci bzučení, protože když nám to ještě chvilku takhle vydrží bzučet, tak z toho bude med. A jestli jste si všimli, tak zachytil jsem určitou změnu ve frekvenci bzučení koalice. Hlavně hnutí STAN změnilo frekvenci bzučení, což napovídá například tomu, že se chystá rojit v některých případech, ale zatímco z našeho bzučení si myslím, že bude med, tak z jejich bzučení bude takorát tak nutella,“ řekl Vondráček. 

    Výsledky sněmu ANO i aktuální politickou situaci okomentuje v pondělí 12.2 od 15:00 v pořadu Epicentrum na Blesk.cz politolog Milan Školník.

    Sněm ANO (10. 2. 2024) Sněm ANO (10. 2. 2024) | Blesk:Michal Protivansky/CNC

roxin ( 12. února 2024 07:33 )

Takže haf haf už ví co je to diskuse ale ještě se NENAUČIL RESPEKTOVAT NÁZORY DRUHÝCH! AŽ PŘESTANE NADÁVAT A URÁŽET DISKUTUJÍCÍ, až se naučí i to teprve potom se tomu může říkat diskuse !

jajas ( 12. února 2024 06:49 )

Fajn, jsem rád, že si rozumíme alespoň v tom, co je diskuse. 😃

jajas ( 11. února 2024 19:31 )

Pro tebe určitě ne, ale pro mne ano. Napsal jsem svůj názor stejně jako píšeš ty svoje. 🙂

qtek ( 11. února 2024 19:15 )

Volba předsednictva je neplatná, nechodili za plentu.

Jiří Zvěřina ( 11. února 2024 18:31 )

Králíček v tom pyžamu vypadá fakt komicky....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa