Ke zvláštní dopravní havárii došlo podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové před třetí hodinou odpolední. „Skrz linku 112 nám byla oznámena dopravní havárie, při které muž ve věku 36 sjel z vozovky do rybníka,“ uvedla pro Blesk mluvčí. Jeho jediné štěstí v tu chvíli bylo, že rybník je toho času vypuštěn. Snad také proto se mu podařilo na nerovném terénu se svým vozidlem udělat „kotrmelec“ na střechu.

Video
Video se připravuje ...

V Jevanech došlo v Pilském rybníku ke kuriozní nehodě. Řidič vyjel z vozovky přímo do rybníku, kde svůj vůz obrátil na střechu. (30. leden 2024) David Malík

Tím pro něho problémy neskončily. „Řidič byl po příjezdu policistů agresivní a hrubý, na místě odmítl dechovou zkoušku. Bude proto za asistence policie transportován do nemocnice, kde mu z odběru krve bude zjišťována přítomnost omamných či psychoaktivních látek,“ dodala Suchánková.

Jelikož nehoda na první pohled nevypadala nijak bezpečně, do terénu vyrazili také středočeští záchranáři. Ti ale podle jejich mluvčí Moniky Novákové naštěstí tolik práce neměli. „Pacient byl při vědomí, bez viditelných poranění, transportován do nemocnice v Kolíně,“ sdělila Blesku.

Fotogalerie
7 fotografií