Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Posun v případu mrtvého miminka z Lipna: V kontejneru leželo měsíc?!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: btk, pma - 
29. ledna 2024
13:10

V případu mrtvého novorozence v Lipně nad Vltavou z července loňského roku došlo k posunu. Policisté při vyšetřování upřesnili dobu úmrtí miminka. Původně se předpokládalo, že dítě, které kolemjdoucí nalezl v kontejneru na posyp u místní základní školy, zemřelo v červenci. Podle policistů však v kontejneru zřejmě leželo už od června.

Loni v pondělí 24. července u základní školy v Lipně nalezl jeden z kolemjdoucích tělíčko novorozence, které někdo pohodil do kontejneru na posyp. Kriminalisté ani po novém roce nemají jasno, jak se tam děťátko dostalo. 

„I přes výslechy desítek osob, prověření několika poznatků od veřejnosti, laboratorních vyšetření odebraných vzorků DNA se kriminalistům zatím nepodařilo tento hrůzný čin objasnit a jeho pachatele dopadnout,“ uvedla ve středu jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

Průběh vyšetřování ale podle zjištění CNN Prima News ukázal, že v kontejneru tělíčko leželo už od 25. června, původně se pracovalo s 10. červencem. „Ve věci byl zadán posudek z oblasti biologie a forenzní entomologie, který ukázal, že tělo tam mohlo být delší dobu,“ dodala Krausová.

Kriminalisté se znovu obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Hledají potenciální svědky, kteří by mohli poskytnout nové informace s ohledem na specifikaci času úmrtí. Rovněž vyzývají občany, aby pečlivěji prošli záznamy palubních kamer a případně poskytli klíčová data, která by mohla přispět k rozřešení případu.

Video  Místo činu, kde došlo k chladnokrevné vraždě muže a jeho teprve dvouměsíční dcerky. (18. prosinec 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání