Přitom to vypadalo, že situace, o které Blesk informoval, dospěla ke svému konci. »Arniemu« celníci na mnichovském letišti přišli na luxusní hodinky Audemars Piguet z jeho limitované edice (vyrobeno bylo jen 20 kusů), které plánoval vydražit na charitativní aukci a které zapomněl proclít. Celníci odhadli hodinky na 644 tisíc korun, ze kterých herci vypočítali clo 99 tisíc korun a 124 tisíc korun pokutu za jeho zapomnětlivost. Po peripetiích s platebním terminálem a bankomatem »Terminátor« zaplatil a vše se zdálo být vyřešeno… Omyl!

Daňový podvod?

Podle zjištění deníku Bild je Arnold vyšetřován kvůli možným daňovým únikům, dokonce by mohl stanout před soudem! „V takovém případě by se podle německých zákonů pokuta počítala podle denních sazeb, přičemž tu určuje soud s přihlédnutím k ekonomickým poměrům pachatele,“ objasňuje advokát Nicolas Frühsorger. „Obvykle se vychází z čistého příjmu, který pachatel má nebo by mohl mít v průměru za den. Denní sazba je stanovena minimálně na jedno euro a maximálně na 30 000 eur. Vzhledem ke specifickým finančním poměrům pana Schwarzeneggera, jehož osobní majetek je odhadován na 500 milionů eur, lze předpokládat, že na něj bude uvalena nejvyšší sazba, tj. 45 denních sazeb o 30 000 eurech,“ vypočítává odborník. Výsledek? Arnold by tak mohl platit až 1,35 milionu eur, tedy 33,5 milionu korun!

Vrchol aukce

A to je přesně pětinásobek toho, co jeho dar v charitativní aukci vynesl! Hodinky v pořizovací ceně 26 000 eur se nabízely za 50 000, ale nakonec nejvyšší příhoz zněl 270 000 eur (6,7 milionu korun)! „Taky jsou to momentálně nejsledovanější hodinky světa,“ žertoval Arnie. A je to dokonce víc, než vynesla celá aukce pro záchranu životního prostředí (29,8 mil. Kč)! Nelze se tedy divit, že podle tvrzení Bildu Arnold ještě z letiště kontaktoval svoje právníky v Los Angeles…

Žertoval o poutech

Že jde o rozeného herce, který je nejen akčním hrdinou, ale i slušným komikem, to Arnold předvedl ve čtvrtek v luxusním alpském hotelu Stanglwirt, kde na závěr Světového klimatického summitu dražil suvenýry spjaté s jeho životem a kariérou. Vrcholem byla samozřejmě aukce hodinek Audemars Piguet Arnold Classic, kterou před asi 160 hosty galavečera uvedl průpovídkou: „Věřili byste tomu, že jsem byl v poutech? Ne kvůli celníkům, ale včera jsem zažil žhavou noc se svojí přítelkyní Heather! Když mi nasazením pout hrozili celníci, odvětil jsem, že je to skvělý obchod, protože obvykle za to musím doma platit 500 dolarů!“ rozesmál sál. „Byl to divoký zážitek, to vám můžu říct,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Arnold Schwarzenegger. Fantastický příběh chudého rakouského kluka, který nikdy nevzdal své sny Videohub

Fotogalerie
22 fotografií