Arnold Schwarzenegger a americká novinářka Maria Shriverová (67) se vzali v roce 1986 a měli spolu čtyři děti: Katherine (33), Christinu (31), Patricka (29) a Christophera (25). Neodmyslitelnou součástí domácnosti byla i hospodyně původem z Guatemaly Mildred Patricia Baenaová (62), které všichni říkali Patty. A kromě ní i její malý chlapeček jménem Joseph...

Schwarzenegger a Shriverová měli vážné problémy, které je v devadesátých letech zavedly až na párovou terapii. „Chodili jsme tam jednou týdně. Jednoho dne terapeut prohlásil: ,Maria by dnes ráda vyřešila něco velmi specifického. Chce vědět, jestli jste Josephův otec.' V tu chvíli se mi zastavilo srdce. Řekl jsem pravdu,“ popsal Terminátor v dokumentu. 

„Ano, Joseph je můj syn,“ přiznal tehdy manželce. Dítko přitom v domácnosti trávilo spoustu času a v podstatě vyrůstalo se svými legitimními sourozenci. „Byla z toho naprosto zničená,“ vzpomíná herec a někdejší guvernér státu Kalifornie. 

„Aféru jsem měl v 96. Ze začátku jsem o tom opravdu nevěděl. Ale jak rostl, začínalo mi to být víc a víc jasné. Nakonec jsem si už jen říkal, sakra, jak tohle utajím?“ popsal Schwarzenegger. 

Dnes přijímá románek a zplození levobočka jako jedno ze svých největších selhání. Syna má ale moc rád. „Všichni kvůli tomu trpěli. Maria trpěla, děti trpěly, Joseph, jeho matka, všichni,“ sype si popel na hlavu. 

„To, co jsem udělal, bylo špatné. Ale nechtěl bych, aby se Joseph na tomto světě cítil nevítaný, protože je velmi vítaný. Miluji ho, vyrostl z něj úžasný mladý muž,“ říká o synovi. 

Nakonec drama kolem mimomanželského poměru zvládla rodina poměrně dobře. „Za to, jak jsme to zvládli, bychom si s Mariou zasloužili Oscara. Na děti to mělo minimální dopad,“ je přesvědčen. Tak snad má pravdu.

Video
Video se připravuje ...

Arnold: Ikonická cesta hollywoodské legendy Netflix, idh

Fotogalerie
100 fotografií