Bývalý guvernér státu Kalifornie si to šinul ulicemi Los Angeles svým obřím černým SUV GMC Yukon. Právě se chystal z Allenford Avenue odbočit na rušný Sunset Boulevard, sotva kilometr od jeho domu v Brentwoodu, když svým „tankem“ narazil do červeného osobáku Toyota Prius. Nehoda se prý stala ve chvíli, kdy se prius na ulici otáčel.

Musela to být šlupka, toyotě nárazem vystřelily airbagy a Schwarzeneggerovo auto nacouvalo do bílého vozu Porsche Cayenne, které stálo za ním. Terminátorovo SUV skončilo předními koly na kapotě červeného osobáku.

Vyšetřování nehody je stále v počátku, policejní zdroj však uvedl pro americký web TMZ.com, že se zdá, že vina je na straně slavného herce, který při odbočování doleva údajně nepočkal na zelenou pro odbočování a vjel do křižovatky.

Zatímco Terminátora jeho obří vozítko před zraněními ochránilo, jiní účastníci této nehody takové štěstí neměli. Řidička osobáku utrpěla nárazem zranění hlavy. Svědci uvedli, že silně krvácela. Schwarzenegger podle výpovědí svědků začal ihned pomáhat, stavem řidičky byl údajně zdrcen.

Policie směrem k legendárnímu herci, jenž okamžitě začal spolupracovat s policií i hasiči, kteří dorazili na místo, zatím nepodnikla žádné kroky, potvrdil Daily Mailu Drake Madison z losangeleské policie. „Alkohol ani drogy nebyly coby příčina nehody detekovány. Všichni účastníci nehody zůstali na místě,“ uvedla policie v krátkém prohlášení. Zraněná řidička byla převezena k ošetření do nemocnice.

Spolu se Schwarzeneggerem v autě cestoval jeho kamarád, herec Jake Steinfeld, jenž během jeho guvernérského angažmá vedl odbor pro sport a fyzické zdraví.

Fotogalerie
30 fotografií