Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Annie přišla během pandemie o práci: Stal se z ní nomád, ostatní jí mají za bezdomovce

Autor: štt - 
5. ledna 2022
22:47

Americká influencerka se rozhodla žít a cestovat v obytném vozu poté, co během pandemie přišla o svou živnost. Její rodina si o ní myslí, že žije jako bezdomovec. Na internetu jí však sledují miliony fanoušků.

Influencerka Annie Wonderlichová (39) z Los Angeles v Kalifornii před pandemií vlastnila firmu na pořádání společenských akcí. Kvůli lékařským opatřením a omezením styku lidí postupně přišla o všechny pracovní nabídky. Kromě toho, že stejně jako mnoho dalších Annie přišla o práci, uvízla ve svém bytě. Jakmile se situace začala opět zlepšovat, se aktivní žena rozhodla opustit svůj domov, koupit si dodávku a začít sama cestovat po zemi.

Rodina ji v jejím rozhodnutím ale nepodpořila. „Moje máma to stále nechápe. Myslí si, že jsem bezdomovec,“ řekla Annie v rozhovoru pro Daily Mirror. Ani její přátelé z LA nechápali, co jí na životě v moderním městě vadí. „To byl jeden z mých největších bojů – přestat se starat o to, co si o mně myslí ostatní,“ sdělila dále žena, která za minulý rok ve své dodávce ujela přes 40 000 kilometrů. Svůj nový životní styl financuje prostřednictvím blogování a spoluprací s obchodními značkami.

Její hlavní rada pro ostatní lidi zní: „Důvěřujte svým instinktům.“ Když se Annie přestěhovala do dodávky, měla zprvu obavy o svou bezpečnost, ale brzy tento strach překonala. „Nejvíce jsem se bála, že se mi někdo vloupe do dodávky. Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se cítila dostatečně bezpečně,“ vysvětluje své pocity. Na zahnání chmur si proto pořídila psa Charlieho a kotě Emily.

Annie dodávku nakoupila za v přepočtu 50 000 korun a sama ji přestavěla na obytný vůz. „Trvalo mi rok, než jsem renovaci dokončila. Jelikož jsem neměla moc peněz, musela jsem vše dělat postupně,“ dodává žena, která v autě bydlí skoro celý rok. Dokonce se naučila sama opravit některé běžné závady na autě.

Podle Annie je život na cestách skvělou příležitostí k poznávání nových lidí: „Nikdy se necítím osamělá. Neustále se setkávám s dalšími nomády.“ Právě pocit svobody a vlastní zodpovědnosti byl pro Annie vždy velkým lákadlem. „Konečně žiju svůj život ze dne na den a jsem konečně spokojená. Už necítím tu úzkost, která mě dlouhou dobu sužovala, abych vydělávala víc peněz a hromadila víc věcí,“ ukončuje s úsměvem na rtech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi