Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Malebná hospůdka na odlehlém ostrově hledá šéfa: Nesmí mu vadit samota, plískanice ani pivní sprcha

Ostrov Piel
Ostrov Piel  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
23. prosince 2021
06:17

Městečko v severozápadní Anglii hledá nového provozovatele 200 let staré hospody na osamělém ostrůvku. Nemělo by mu vadit, že bude po většinu času odříznutý od světa a počasí bývá zpravidla pod psa.

Ostrov Piel o rozloze pouhých 20 hektarů patří k obci Barrow-in-Furness na výběžku poloostrova v Irském moři, od pevniny je vzdálen asi 800 metrů. Není tu nic kromě 200 let staré hospody Ship Inn, zříceniny hradu ze 14. století a několika rybářských stavení. Nedá se tam dostat jinak než trajektem, anebo pěšky po bahnitém dně moře v době odlivu.

Radnice města s přibližně 57.000 obyvateli vypsala výběrové řízení na nového provozního hospody poté, co předchozí nájemci podniku odešli kvůli pandemii covidu-19.

Hospodský by se podle radnice měl v následujících deseti letech umět popasovat s častým odloučením, špatným počasím i dlouhou provozní dobou. Pozitivními stránkami této práce naopak jsou možnost pozorování tuleňů, ptactva i romantických západů slunce.

„Pokud máte problémy se sebeúctou, vězte, že budete králem nebo královnou,“ uvádí deník s odkazem na oficiální titul, který se hospodským na ostrově propůjčuje. Na "trůn" je nový panovník vždy uváděn pivní sprchou.

frantacizek ( 23. prosince 2021 09:00 )

tož toto by mohlo být pro našeho hostinského Romana, hrozně hodný člověk, ale sebeúctu má až na půdu nyní to sdělím členům petičního výboru a vyšlem ho na konkurz jenom nevím, kdo mu to sdělí. Muselo by se to asi říct tak, že hledají toho nejlepšího, jinak by to mohl pochopit tak, jak to obvykle chápe

Zobrazit celou diskusi