„Až budeme mít ve spolupráci s RUK (Rektorát Univerzity Karlovy) stanovený přesný postup v této věci, zašleme studujícím k vyměřování poplatků ucelenou informaci v samostatném e-mailu. Prozatím je vyměřování poplatků plošně pozastaveno,“ uvedla fakulta. Zabývá se i možností rozložení aktuálního ročníku studia do dvou let, tedy že by se kredity pro postup do dalšího ročníku počítaly o rok později.

Budova zůstává zavřená

Letní semestr začne podle harmonogramu akademického roku v pondělí 19. února, začátek semestru může být upravený, výuka by například mohla být distanční. Záležet bude na technickém stavu hlavní budovy. Výuka v letním semestru by měla být i v hlavní budově s výjimkou čtvrtého patra, které pravděpodobně zůstane uzavřené až do září.

Zápis do předmětů letního semestru začne podle harmonogramu 9. února. Studenti si budou moci zapsat i předměty, které vyžadují splnění jiných předmětů v zimním semestru letošního akademického roku, přestože z nich nezískali atestace, uvedla fakulta.

Sídlo FF UK zůstává uzavřené i z technických důvodů. „Během prosincové události vznikly škody ve 4. patře, vytekla voda z topení a při policejním zásahu byla poškozena většina dveří v celé budově; ty vyžadují výměnu nebo opravu,“ uvedla fakulta. Budovu podle fakulty není možné zpřístupnit, dokud se nedokončí opravy.

Fakulta i nadále studentům a zaměstnancům nabízí psychologickou pomoc. V lednu se na pomoc lidem ze školy i na pomoc veřejnosti vyrovnat se s tragickou událostí začaly konat různé akce v rámci Měsíce pro fakultu.

 

Státní závěrečné zkoušky

Pokud studenti chtějí konat státní závěrečné zkoušky, musí splnit studijní povinnosti. Termín pro splnění těchto povinností posunula fakulta z 10. na 18. ledna. Studenti, kteří studijní povinnosti splnit nestihnou, budou ze zkoušky vyškrtnuti, termín zkoušky jim tak nepropadne. Stejně tak nepropadne termín studentům, kteří povinnosti splní, ale ke zkoušce se nedostaví. Fakulta studenty, kteří se nechtějí či nemohou ke státním závěrečným zkouškám dostavit, požádala, aby se omluvili e-mailem.

Video
Video se připravuje ...

Pietní místo před budovou FIlozofické fakulty UK pár okamžiků před tím, než dobrovolníci zahájili úklid, 15. 1. 2024. Anastazie Podhůrská

Fotogalerie
41 fotografií