Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Josef Fritzl roky týral a znásilňoval vlastní dceru: Deviant možná bude moci žádat o propuštění

Autor: ČTK - 
16. ledna 2024
18:02

Rakušan Josef Fritzl, který skoro čtvrt století věznil a sexuálně zneužíval svoji dceru, by mohl být přeložen z oddělení pro psychicky nemocné odsouzené do běžného vězení, kde by pak mohl požádat o propuštění. V úterý o tom s odvoláním na představitele soudu v dolnorakouské Kremži (Krems) informují tiskové agentury.

Osmaosmdesátiletý Fritzl, který má ale už nové jméno, byl v roce 2009 odsouzen k doživotnímu trestu ve speciálním oddělení věznice pro duševně narušené pachatele. Pokud by se dostal na běžné oddělení, mohl by 15 let po odsouzení požádat o podmínečné propuštění na svobodu. O možném přeložení do normálního vězení bude v nejbližších týdnech až měsících rozhodovat soudní senát na základě posudku, podle kterého i ze zdravotních důvodů už není Fritzl nebezpečný, řekl mluvčí soudu v Kremži Ferdinand Schuster.

Fritzelova právní zástupkyně německému deníku Bild řekla, že žádost o podmínečné propuštění připravila a že cílem je dostat jejího klienta do domova pro seniory.

Fritzl svoji dceru Elisabeth uvěznil ve sklepě domu v dolnorakouském Amstettenu, když jí bylo 18 let. V následujících letech s ní zplodil sedm dětí. Případ vyšel najevo v roce 2008, kdy jedno z vězněných dětí upadlo do bezvědomí a Fritzl svolil k jeho hospitalizaci.

Video  Josef Fritzl. Přes dvacet let věznil a znásilňoval vlastní dceru, zplodil s ní sedm dětí  - Videohub
Video se připravuje ...

MADONNA ( 17. ledna 2024 23:47 )

Správně

elopapx ( 17. ledna 2024 10:15 )

Tahle možnost by vůbec neměla existovat !!!
Ani v tomhle a
ani v jiných případech !! 😕

Stejně tak žádné milosti.
Je to zvrácenost. Obdoba korupce ! 👎

MADONNA ( 16. ledna 2024 23:54 )

Žádná milost, žádný propuštění, ať si to doklepe tam kde je prase uchylný!!!

lubosbeyr ( 16. ledna 2024 18:56 )

Kdyby ho soudila česká justice, pobrečel by jako ten dřevorubec co roky znásilňoval svoji nevlastní dceru a dostal by podmínku jako on. Fuj!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání