Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tragická smrt v Olomouci: V tramvajovém kolejišti našli mrtvého muže, zřejmě jel na spřáhle!

Tramvaj v Olomouci usmrtila muže, zřejmě jel mezi tramvajovými vozy. (9.1.2024)
Tramvaj v Olomouci usmrtila muže, zřejmě jel mezi tramvajovými vozy. (9.1.2024)  (Autor: Blesk/Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK - 
10. ledna 2024
08:45

Tělo muže se našlo v kolejišti v Zikově ulici. K usmrcení došlo v noci na úterý. Podle mluvčí Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Anny Sýkorové se zesnulý muž vezl pravděpodobně mezi vozy na spřáhle. Záchranáři mu již nemohli pomoci, muž zemřel na místě. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. 

Nehoda se stala v pondělí kolem 23:00 v Zikově ulici. „Policie přijala oznámení o nálezu mrtvé osoby na tramvajových kolejích. Podle dosavadního zjištění zřejmě došlo ke střetu muže s tramvají. Okolnostmi a příčinou nehody se zabývají olomoučtí kriminalisté,“ uvedl policejní mluvčí.

Muž spadl mezi vozy

Doplnil, že tělo muže objevil řidič následující tramvaje. Záchranáři mu již nedokázali pomoci, přivoláni byli až k ohledání těla. „Byla to zranění neslučitelná se životem,“ řekla v úterý ČTK mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková.

Podle mluvčí DPMO Anny Sýkorové se podle předběžných informací tragédie stala poté, co se muž vezl mezi tramvajovými vozy a spadl. „Šlo pravděpodobně o jízdu na spřáhle,“ uvedla mluvčí Sýkorová. Nehoda se podle ní stále vyšetřuje. „V 23:00 byl vyhlášen odklon tramvají číslo 3 a 5, provoz byl obnoven od 05:50,“ dodala mluvčí.

Nejedná se o první tragédii

Podobná smrtelná nehoda se stala v Olomouci také v prosinci 2003, nebezpečná zábava tehdy stála život čtrnáctiletého chlapce. Hoch se tehdy spolu se svým o dva roky starším kamarádem vozil na spojovacích hácích vozů tramvajové soupravy. Mladší z chlapců však za jízdy spadl a tramvaj ho vláčela zřejmě několik metrů, hoch zemřel na místě.

Poslední tragická nehoda s tramvají se stala v Olomouci loni v polovině září. Tramvaj tam tehdy usmrtila sedmaosmdesátiletou seniorku poté, co ženu při vystupování zachytily dveře a vůz se rozjel. Nehoda se stala ve Wolkerově ulici u Výstaviště Flora, seniorka vystupovala z druhého vozu tramvaje a přitom ji zachytily dveře za nohu. Případ policie vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Video  Vykolejená tramvaj na Petřinách poškodila trakční vedení  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání