Oliverova manželka Jessica Klepserová a další pozůstalí sdíleli společné prohlášení na instagramovém účtu fitness studia WundaBar Pilates, v němž je regionální manažerkou. 

„Jsme hluboce zarmouceni tragickou leteckou nehodou ze 4. ledna 2024, při které vyhasly životy našich milovaných členů rodiny,“ stálo v prohlášení. 

„Naše dcery, Madita (12) a Annik (10), se společně s jejich otcem Christianem vracely z dovolené v Karibiku, když jejich jednomotorové letadlo postihly problémy a zřítilo se do oceánu. Bohužel, všichni čtyři pasažéři zemřeli,“ uvádí text, který se dál v krátkosti pokusil přiblížit zemřelé veřejnosti. 

Nadané žačky s velkým potenciálem

Madita byla podle zdrcené mámy živá žačka 7. třídy základní školy Louise Armstronga, pověstná svým elánem a excelující ve studiu, tanci, zpěvu a vystupování před lidmi.

Annik navštěvovala 4. třídu základky Wonderland Ave a ačkoli byla velmi jemná, dokázala být neústupná. „Vždycky byla první, kdo přispěchal s milým slovem nebo nabídl utěšující objetí. Její vášně zahrnovaly basketbal, plavání a různé formy umění,“ popsala rodina. 

Dcery Klepserové a Olivera spolu měly krásný vztah a hluboké pouto. Sdílely nakažlivý smích a smysl pro dobrodružství, který „bude všem, kteří je znali, moc chybět“. 

Rodina uvedla, že Christian Oliver se kromě herectví živil i jako realitní makléř, a to jak v Evropě, tak ve Spojených státech amerických. „Jeho ztrátu hluboce pocítí všichni, kdo ho znali,“ napsali pozůstalí.

Namísto zasílání květin pak požádali, aby lidé raději poslali peníze na jejich stránku na platformě GoFundMe, podobnou českému Donio. Tam už vznikla sbírka na podporu pozůstalých. „Peníze obrovsky pomůžou Jessice a širší rodině zvládnout tohle extrémně náročné období,“ píše se v textu. 

Nikdo nepřežil

Úřady potvrdily, že Christian Oliver i jeho dvě dcery zemřeli ve čtvrtek na palubě malého, jednomotorového letadla během přeletu z ostrova Bequia na ostrov Svatá Lucie, když se stroj kvůli poruše zřítil do moře a následně vybuchl. Na místě zemřel i pilot a majitel letadla Robert Sachs. 

 

Video
Video se připravuje ...

Pád letadla s hercem Christianem Oliverem (†51) a jeho dvěma dcerami (†10 a †12) X / @theinformantofc

Fotogalerie
45 fotografií