Zdeněk Godla s manželkou Janou aktuálně dluží téměř 1,5 milionu korun 49 různým věřitelům. Na krku mají 19 exekucí. Zvládnout své dluhy jim pomohlo oddlužení, které jim přiklepl krajský soud v Ústí nad Labem. 

To už je ale věcí minulosti... Krajský soud totiž 27. března (zatím nepravomocně) oddlužení zrušil, protože Godlovi neposílali splátky tak, jak měli, a dokonce si během splácení nasekali nové dluhy – což podle pravidel oddlužení nesmí. „Schválené oddlužení dlužníka – manželů Zdeňka Godly a Jany Godlové, oba trvale bytem v Chomutově – se zrušuje,“ stojí v rozhodnutí soudu.

Godla: Dluhy mám srovnané!

Oblíbený herec se závěrem soudu rezolutně nesouhlasí. „Proti tomuto rozhodnutí soudu se určitě odvolám. Hlavním důvodem toho všeho je, že já nejsem spokojen s dosavadním insolvenčním správcem a ten se bude měnit,“ sdělil Blesku Godla s tím, že žádné dluhy nemá. „Mé dluhy jsou srovnané. Jsou tady jen nesrovnalosti ve fakturách,“ dodal.

Peníze zmizely?

A jak řekl, tak se také stalo. „Pokud jde o nové dluhy, které jsou zde uvedeny, tak jsou v řešení, neboť vznikly nedopatřením. A v žádném případě nevznikly úmyslně, že se vše dá ještě napravit,“ píšou Godla s manželkou v odvolání proti zrušení oddlužení.

„Máme spíše podezření na nekalé praktiky daného insolvenčního správce, neboť celá kancelář insolvenčních správců dle našeho uvážení nejedná dle daných pravidel. Proto soud žádáme o znovu prošetření a žádáme o prošetření příjmů, které rozděloval insolvenční správce,“ píšou manželé ve své stížnosti, která je veřejně dostupná v Insolvenčním rejstříku.

„Žádáme soud, aby si vyžádal veškeré příjmy, které měl insolvenční správce k dispozici a s kterými poté disponoval, neboť dle příjmu zaměstnavatele není možné, aby insolvenční správce vykazoval částku, která dle našeho mínění je minimální, oproti částce, se kterou měl insolvenční správce disponovat,“ žádají Godlovi.

Krajský soud nicméně Godlovým jejich poněkud naivní odvolání vrátil s tím, že neobsahuje patřičné náležitosti. „Soud vyzývá dlužníka, aby ve lhůtě 5 dnů od nabytí právní moci tohoto usnesení doplnil vady svého podání, a to tak, aby sdělil, co vůči soudu požaduje,“ stojí v usnesení soudu. Godlovi mají dále podle usnesení doplnit podpis manželky a hlavně konkretizovat, čeho se domáhají a proti jakému výroku nalézacího soudu se odvolávají.

Správce se brání

„K odvolání manželů Godlových se samozřejmě budeme kvalifikovaně vyjadřovat až poté, co k tomu budeme soudem vyzváni. Zatím k tomu sdělím snad jen to, že se jejich odvolání nezakládá na pravdě, a to v žádném tvrzení,“ vyjádřil se ke Godlovu odvolání insolvenční správce Martin Goldstein a dodal: „Ohledně nařčení stran finančních toků to hraničí s křivým obviněním, insolvenční řízení je veřejné a vše je dohledatelné, navíc je naše činnost v každém řízení dohlížena ze strany insolvenčního soudu.“

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Naprosto zbytečný film s Godlou? Brutální komedie Invalida rozděluje pdc, klb, Jiří Marek

Fotogalerie
152 fotografií