Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Obří výpadek mobilních sítí v Česku: Potíže měly O2 i T-Mobile

Mobilní operátoři hlásí obří výpadek
 (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
11. dubna 2023
21:19
Autor: for, ČTK - 
11. dubna 2023
18:55

Přibližně hodinový výpadek postihl v úterý navečer operátory mobilních sítí O2 a T-Mobile. Nešlo telefonovat, psát SMS a místy bylo nemožné se také připojit na mobilní internet. Důvod výpadku prozatím není znám, problémy se podařilo odstranit.  Podle společnosti T-Mobile byl problém ve sdílené části sítě O2 a následky poruchy se dotkly celé republiky.

„Moc nás to mrzí, ale právě teď řešíme výpadek mobilních služeb, který se týká jak hovorů, tak i mobilního internetu. Kolegové pracují na tom, aby bylo vše brzy zase v pořádku. Hned, jak budeme mít dobré zprávy, dáme vám sem vědět,“ upozornil své klienty T-Mobile na twitteru. 

„Můžeme potvrdit výpadek ve sdílené části sítě O2, následky tohoto výpadku se dotkly celé republiky,“ uvedla mluvčí společnosti T-Mobile Patricie Šedivá. Po 20:30 dodala, že chyba je již opravena a všechny služby by měly být dostupné. Při přetrvávajících potížích firma doporučuje restart telefonu, či datového zařízení.

Podobné problémy hlásilo také O2. Stejně jako T-Mobile hlásilo problémy s voláním a s datováním. „Všechno už by mělo bez problému běžet,“ dodalo O2 zhruba po půl hodině. 

Telekomunikační operátor O2, který patří investiční skupině PPF, má v Česku přes šest milionů SIM karet. T-Mobile je součástí nadnárodní skupiny Deutsche Telekom. V loňském roce měl T-Mobile v Česku 6,423 milionu zákazníků.

bre-burda ( 11. dubna 2023 22:27 )

Výpadek? A celou hodinu? ... No to je tragédie!

Radka Křížová ( 11. dubna 2023 20:55 )

Koupím si polní a dovolání se ,od T Mobile doteď žádná SMS ,ale jak se člověk opozdí s platbou to je smršť

bersimalinecka ( 11. dubna 2023 20:28 )

Lékaři jsou u za krejčíky ?To mi to měření přijde jako braní míry na mundůr.

bersimalinecka ( 11. dubna 2023 20:26 )

to vyprávějte tomu dredovi ......nám tady nafouká sníh na vysílač a přijímače jsou na suchu.Podle mě celé to divadlo s 5G sítí je jen vojensky nutné .Takové ty vesmírné války po americku.Zelenej spratek nás zathuje do pěkného maglajzu .A nedivila bych se kdyby vlivní uklízeli svoje děcka někam za velkou louži

bersimalinecka ( 11. dubna 2023 20:22 )

pokud dostanou zaplaceno stíhat budou jako za korony....

Zobrazit celou diskusi