Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Turistu zahnal na strom divočák, muž ze strachu volal policistům: Prosím vás, co mám dělat?!

Autor: VaB - 
28. března 2023
13:19

Na tento telefonát policisté jen tak nezapomenou. Turista se vydal do lesů na Českolipsku na procházku. Místo toho ale musel začít šplhat po stromě! Vyhnal ho tam totiž divočák, který za ním vyběhl. Vystrašený mladý muž pak z koruny stromu volal na linku policistů s tím, že neví, co má dělat… Ojedinělý záznam z linky 158 si můžete poslechnout.

„Prosím vás, já jsem v lese, proto mě tak špatně slyšíte,“ volal na linku 158 23letý turista z Českolipska. Chvíli před tím na něj vyběhl divočák s velkými zahnutými zuby a on před ním instinktivně vylezl na strom. 

Nevolal ale kvůli tomu, že by nedokázal slézt dolů. Divočák se totiž pod stromem usídlil a odmítal odejít. Zřejmě vyčerpaný turista už nevěděl kudy kam, proto zavolal policistům. Aby se jim vůbec dovolal tak musel vylézt do koruny stromu. „Já jsem na stromě, protože tady pode mnou je divoký prase! A já nevím, co mám dělat…“ říká muž na nahrávce a v poslední větě je mu lehce do smíchu.

Policista na druhé straně telefonu chvíli nevěřil tomu, co slyší a zasmál se. Mladému muži doporučil, aby počkal, až prase odejde. Ten mu však odpověděl s tím, že je tam už pět minut. „Vyrazili jsme proto na záchrannou misi a ještě, než jsme k turistovi dojeli, nám radostně hlásil, že kanec odešel. Preventivně jsme ho ale i přesto na místě vyzvedli a odvezli do bezpečí města,“ popsala mluvčí policistů Ivana Baláková.

Na závěr turista policistům poděkoval a společně se zasmáli. Z vandrování v okolí Stráže pod Ralskem odjížděl s nevšedním zážitkem.

Co dělat, když se potkáte s divočákem?

Podle doporučení myslivců je potřeba zachovat klid, nepřibližovat se a nechat jim prostor, aby mohla utéct. „Zvířata budou mít určitě větší strach než vy, bojí se lidí víc než lidé jich," uvedl pro Seznam Zpravy Miloš Ježek z Českomoravské myslivecké jednoty.

Video  Divočák na Českolipsku vyhnal turistu na strom. Ten pak volal na linku policistů s tím, že neví, co má dělat  - Policie ČR
Video se připravuje ...

diskutujici ( 28. března 2023 14:30 )

Velké žahnuté žuby nahóóru

verka1 ( 28. března 2023 13:41 )

Má velký zahnutý zuby 🤣
Turista měl velké štěstí že vylezl na strom

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání