Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fingoval Pavel nehodou manželky její vraždu? Prý ji před smrtí ochromil paralyzérem

Autor: ČTK - 
5. ledna 2023
20:15

V Liberci ve čtvrtek začal soud s pětačtyřicetiletým mužem, který podle obžaloby předloni na Českolipsku fingovanou dopravní nehodou maskoval vraždu své manželky. Státní zástupkyně Petra Pazderková při čtení obžaloby uvedla, že ženu ochromil paralyzérem, vůz s ní pustil z kopce dolů, a když auto narazilo do stromu, tak ho zapálil. Součástí obžaloby je i navržený trest.

Obžalovaný odmítá, že by manželku zabil. Podle jeho dnešního tvrzení u soudu vše zavinil nějaký muž, který jeho manželku vydíral. Obžalovanému, podle CNN Prima News Pavlovi N., hrozí 15 až 20 let, případně výjimečný trest, neboť žena zemřela zvlášť trýznivým způsobem. Státní zástupkyně uvedla, že při zapálení vozu vnímala, ale ochromená paralyzérem nebyla schopná pohybu. „Byla si vědoma neodvratitelnosti své smrti,“ řekla státní zástupkyně Petra Pazderková.

Mrtvou ženu záchranáři objevili v nabouraném a ohořelém osobním voze 20. října 2021 ráno na silnici třetí třídy mezi vesnicemi Drnovec a Mařeničky nedaleko Cvikova. Navenek se jevilo, že auto vyjelo z vozovky, narazilo do stromu a začalo hořet. Pazderková při čtení obžaloby uvedla, že žena vůz řídila a obžalovaný byl na místě spolujezdce.

Poté, co řidičku ochromil paralyzérem, vůz pustil z kopce dolů do lesa. Zhruba po 40 metrech narazilo auto do stromu. „Následně mělo dojít k polití vozidla benzinem a k jeho zapálení,“ dodala Pazderková.

Obžalovaný vypovídal celý den. Tvrdil, že se vše událo jinak, než jak uvádí obžaloba. Podle něj jeho manželku vydíral nějaký muž, jenž po ní chtěl peníze za to, že nezveřejní její choulostivé erotické snímky. Obžalovaný mluvil o 50 000 i 200 000 korunách. V osudné ráno jel podle jeho verze s manželkou autem a pak potkali vyděrače, který je ohrožoval zbraní.

Když u sebe žádné peníze neměli, jel s nimi k nim domů, kde obžalovaný vystoupil a jeho žena s vyděračem odjela. „Vůbec nevím, kdy odjeli, ani nevím, zda odjela sama, anebo spolu,“ řekl obžalovaný. Podle jeho verze se za nimi poté vydal na kole, ale přijel až tehdy, když už bylo auto nabourané a jeho žena se nehýbala. Tvrdil, že ji chtěl vytáhnout z auta, vyděrač se zbraní v ruce ho ale donutil, aby to nedělal. Po obžalovaném chtěl, aby vůz zapálil. Prý to neudělal, ale auto i tak začalo hořet. „Nevím, zda to zapálil on (vyděrač), nebo jak to chytlo,“ dodal obžalovaný.

Video  Insta Crime Podcast: Dětský vrah z Kmetiněvsi zavraždil Barunku (†13).  - Chebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání