„Přijali jsme oznámení o krádeži mobilních telefonů a jiné elektroniky z kancelářských prostor v centru Ostravy. Přitom nedošlo k poškození ani k vloupání. Podezření se zúžilo na osoby, které tam měly přístup,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Případem se začali zabývat také kriminalisté. Vyslechli zaměstnance a vyhodnotili kamerové záznamy z prostor budovy. „Během prověřování vyšlo najevo, že zaměstnankyně společnosti do prostor kanceláří bere svého dospělého syna,“ dodala mluvčí.

Příležitost dělá zloděje

Ukázalo se však, že synáček využíval situace, kdy ho matka neviděla, a kradl! Procházelo mu to téměř měsíc. Z kanceláří si odnesl 40 mobilních telefonů různých značek a tablety.

Komisař obvinil muže ze spáchání přečinu krádež. Ten se ke svému jednání doznal a s kriminalisty spolupracoval. Při výslechu uvedl, že si původně chtěl jenom nabít svůj mobilní telefon, ale když uviděl, kolik jich tam je, napadlo ho, že je prodá.

„Mužům zákona se podařilo 14 mobilních telefonů a jeden tablet zajistit. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě odsouzení obviněnému hrozí až pět let za mřížemi,“ sdělila Michalíková.

VIDEO: Majitelé domů na Ostravsku podcenili zloděje, ten zase policisty. 

Video
Video se připravuje ...

Majitelé domů na Ostravsku podcenili zloděje, ten zase policisty. PČR