Šťastný konec má příběh bílé fenky švýcarského ovčáka, která se od čtvrtka toulala Prahou. Po řadě neúspěšných pokusech se jí v pátek o půlnoci podařilo zavřít na hlídaném parkovišti. „Psa se povedlo odchytit a je na cestě do trojského útulku! Manželovi se ji povedlo zavřít na hlídaném parkoviště v ulici Davídkova, kam pro ni přijela odchytovka,“ napsala Tania N. na facebookové skupině Hledá se švýcarský ovčák, kde lidé sdíleli místa, na jakých fenku viděli. 

„Můj manžel (odchytový pracovník městské policie Praha) právě dovezl pejska v pořádku do Trojského útulku,“ potvrdila skvělou zprávu Kristýna Š.

Pátralo se od čtvrtka

O pobíhající fence informoval ve čtvrtek na svém facebooku nyní už nový náměstek primátora a český europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). „Přátelé, hlavně pražští řidiči, mám na vás prosbu. V úseku Jižní spojky - mezi nájezdem na Barrandovský most a sjezdy směr Krč/Pankrác v obou směrech od dnešního rána pobíhá zaběhnutá fenka bílého švýcarského ovčáka s růžovým obojkem,“ uvedl Pospíšil. „Naposledy byla viděna kolem 19.00 u OMV/McDonalds ve směru na Černý most/D1,“ dodal ve čtvrtek Pospíšil. Fenka je podle jeho slov velmi bojácná a nedovolí, aby se k ní někdo přiblížil na kratší vzdálenost. 

V pátek odpoledne pak o fence přišla nová informace, a to, že ji zahlédli poblíž Strossmayerova náměstí. „Samotný pes na procházce, pravě teď Strossmayerák. Nechybí někomu?“ napsala Jitka D. do skupiny Letenská parta. Informace o tom, zda někomu nechybí pes, se změnila na velké pátrání. Lidé už v různých skupinách na sociálních sítích si sdělují, kde se fenka pohybuje. 

Vyděšená a unavená

Kolem půl osmé byla u garáží v ulici Pod Okrouhlíkem v Praze 8. „Našla jsem ji, jak leží, byla ode mě tak na metr ale absolutně se nedala chytit, sotva na ni promluvíte ihned bere roha, snědla aspoň dvě kolečka šunky. Je už hodně unavená a strašně moc vyděšená. Šla jsem za ní půl hodiny, metelila to podél zahrádek směrem k Bulovce, na té straně, jak je viadukt a ulice Davídkova. Pak jsem ji ztratila,“ napsala Barbora P. 

Fotogalerie
3 fotografie