Harry v šokující knize, která zvedla ze židle půlku Spojeného království a členům královské rodiny přivodila další vrásky na čele, popsal mnoho ze svého soukromí, svůj milostný život samozřejmě nesměl opomenout. Není překvapením, že Harry nešel do detailu, tajemně si toho hodně nechal pro sebe a nedořečeností dostal čtenáře a zvědavce do varu.

Sasha Walpolová, která žije na britském venkově a nyní se živí coby bagristka, zůstala jako opařená tím, co se dočetla o jejich románku. Proto se rozhodla promluvit. S Harrym ji v té době pojilo letité přátelství, znali se ze skotského Highgroves, Charlesova „záletnického“ sídla, kde během života s Dianou trávil většinu času a kde mu po většinu doby dělala společnost jeho nynější manželka, tehdy milenka Camila Parker-Bowles.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

„Nebrala jsem ho jako prince Harryho, byl to prostě Harry. Harry, Harry. Potkávali jsme se na pólu, spojovala nás láska ke koním, rozuměli jsme si, byli jsme kamarádi, co se spolu smáli,“ popsala pro britský The Sun Sasha. Bylo to v červenci 2001, Sasha měla zrovna 19. narozeniny a slavila je v hospodě The Wine Tree v anglickém městečku Norton. Není tedy pravda, že Harry přišel o panictví „s o dost starší ženou,“ jak píše ve své knize. Rozdíl mezi nimi byly dva roky. Hospoda byla plná mládeže i místních.

„Měli jsme v sobě asi deset panáků, míchali jsme tequilu, baylies, sambuku,“ popisuje v interview Sasha. Ten večer se Harrymu, kterému tehdy bylo 16, nikoli 17, jak napsal v knize, svěřila o rozchodu s přítelem, který se nakonec na oslavě objevil s novou přítelkyní. Harry ji prý utěšoval. „Nechtěli jsme, aby to pokazilo večer, tak jsme si dali další rundu, aby se nálada zlepšila,“ řekla Sasha.

Cigareta a rychlovka

„Pak jsme šli ven, trochu na vzduch. Dala jsem Harrymu cigaretu, já jsem si taky zapálila. A pak se to najednou stalo. Harry mě začal spontánně líbat. Bylo to vzrušující, zejména tím, že děláme něco, co jsme neměli. Kdybychom nebyli pod parou, určitě by se to nestalo,“ říká Sasha. Ten večer na sobě měla úzké džíny a černý přiléhavý top a barevný pásek, který pak ztratila a druhý den ho na „místě činu“ musela hledat. Harry měl podle jejích slov růžové triko, džíny a boxerky.

Byli jsme dohromady pryč 15 minut. To byl akorát čas, než to zpozorovala Harryho ochranka. Sex trval pět minut. Nemluvili jsme, nepadlo ani slovo, byla to rychlovka mezi dvěma kamarády, která se stala,“ popsala Sasha akt. „Bylo to na louce za hospodou. Slyšeli jsme hlasy, na nás ale vidět nebylo. Tráva byla vysoká asi po kotníky. Když bylo po všem, poplácala jsem ho po zadku. Měla pěkný zadek, jako broskvičku, bylo mu 16,“ říká Sasha. Do baru se pak vrátili každý zvlášť. Ona rozcuchaná a bez pásku, kamarádi se prý smáli, když ji viděli.

„Nikdy potom jsme si s Harrym ani nenapsali, nebyli jsme vůbec v kontaktu, každý jsme šli svou cestou,“ říká Sasha. Myslela, že tohle tajemství zůstane jen v jejich pamětích. O to víc prý byla v šoku, že se o tom dočetla v Harryho memoárech. „Harry to tam popsal jako ‚neslavnou chvilku‘. No samozřejmě, na sexu za hospodou na poli nic slavného rozhodně nikdy není,“ říká Sasha.

„Na Harrym nebylo vůbec poznat, že to bylo jeho poprvé. Věděl přesně, co má dělat,“ popsala Sasha s tím, že když se zpětně probírala svými vzpomínkami, Harry tehdy žádnou přítelkyni neměl ani nikdy o žádné nemluvil.

„Byla jsem v šoku, když jsem se dověděla, že to v té knize je. Nikdo mě nevaroval, Harry, nebo jeho lidi mi mohli dát vědět. Vedu úplně obyčejný život, já jsem tohle rozhodně nechtěla,“ říká Sasha o skandální knize, které se prodaly již více než tři miliony.

Fotogalerie
50 fotografií