Muži si s prodejcem mobilního telefonu domluvili schůzku začátkem roku v Tupolevově ulici v Praze 9. Na pětadvacetiletého muže ale nastražili past, koupi telefonu v plánu neměli. Když gauneři zjistili, že se jedná o drahý mobil, vytáhli pistoli a namířili ji na muže. S telefonem pak utekli pryč. 

Spadla klec

Kriminalistům se podařilo zjistit totožnost cizinců i místo jejich pobytu. Oba muži byli zadrženi ve středu v Praze 10. Jeden z mužů se snažil zmocnit své ledvinky, kde měl ukrytou střelnou zbraň. Akce mu nevyšla a skončil v poutech. Stejně tak v poutech skončil i druhý muž kvůli podezření, že i on je ozbrojen. U jednoho z nich byly nalezeny ve velkém množství omamné a psychotropní látky. Při domovní prohlídce kriminalisté dále našli zbraň, mobilní telefony i kradené osobní doklady. Podle policie se dvojice dopustila desítek podobných případů po celé České republice. 

„Policejní komisař následně zahájil trestní stíhání obou mužů pro spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a zároveň podal návrh na vzetí obou obviněných do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Cizincům hrozí až deset let za mřížemi. 

V ostatních případech gauneři jednali podobně. Vždy si domluvili schůzku s prodejcem pod záminkou koupě mobilního telefonu. Po každé přitom použili zbraň nebo vyhrožovali násilím. „Vzhledem k uvedenému se policisté obracejí k veřejnosti s žádostí, aby se poškození, kteří byli rovněž těmito cizinci na fotografiích okradeni, přihlásili na linku 158 nebo na email: orp3.skpv.ook2@pcr.cz,“ dodala Siřišťová. 

Video
Video se připravuje ...

Policie zadržela dvojici cizinců, kteří pod pohrůžkou střelné zbraně okradli muže o mobilní telefon. Policie ČR

Fotogalerie
10 fotografií