Přestože trolejbus dojel na konečnou, klučina nadále seděl na dvousedadle , a to jako jediný cestující. To zaskočilo řidiče, který okamžitě volal strážníky.

Chlapce se okamžitě ujala vlídná strážnice. „Klučina znal pouze své křestní jméno. Nepamatoval si příjmení, jména rodičů ani ulici, kde bydlí. Říkal jenom, že je to daleko a že má tři roky. Ztrátu dítěte nikdo nehlásil,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.
Video
Video se připravuje ...

Chlapec (3) jezdil po Brně sám trolejbusem. Znal pouze své křestní jméno. Městská policie Brno

Strážníci se ale odradit nenechali. Vzali usměvavého hocha do auta a jeli zpětně po trase trolejbusu. „Asi po pěti kilometrech chlapec poznal zastávku, kde nastupoval. Hlídka potom s chlapcem procházela ulicemi, až ukázal na bytový dům, odkud prý odešel,“ pokračoval Ghanem.

Když je jeden z tamních obyvatel pustil do domu, vešli strážníci i s chlapcem do výtahu. „Automaticky se natáhl po jedné z číslic. Poté hlídku bez zaváhání dovedl ke správným dveřím,“ popsal mluvčí strážníků další průběh.

Po zazvonění jim otevřela vyděšená teta, která ztraceného chlapce dosud hledala zatím jen sama. „Vyšlo najevo, že jí synovec nepozorovaně utekl z bytu, když oblékala svou malou dceru,“ upřesnil Ghanem.

Strážníci si v této souvislosti pochvalují spolupráci s chlapcem. „Je opravdu velmi důležité, aby rodiče dětem už od dětství vštěpovali do hlavy, že policisté a strážníci jsou pro ně kamarádi, kterým záleží na jejich bezpečí. Pokud je policistou straší, dítě je ve stresu a ve strachu nedokáže spolupracovat. To znatelně komplikuje situaci,“ dodal mluvčí strážníků.