Jedovatou zplodinou se přiotrávili v ulici Na Angru. „Pacient (30) se nalézal v přímém ohrožení života, z domu ho vynesli hasiči,“ řekl záchranářský mluvčí Lukáš Humpl. Napojeného na kyslík a žilní výživu převezli bezvládné tělo do fakultní nemocnice.

„Druhý muž (53) byl podle našich informací vystaven účinkům nebezpečného plynu kratší dobu a jeho intoxikace byla lehkého rázu,“ uvedl Humpl. I on skončil ve špitále. Na místě ošetřovali i dvě dívky, které zůstaly nakonec doma.

„Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut před sedmnáctou hodinou,“ potvrdil hasič Jakub Kozák. K zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Opavě a spolu s nimi dobrovolná jednotka z obce Sudice.

Oxid uhelnatý je zákeřný v tom, že není cítit a člověk tak upadá do bezvědomí "náhle" bez varování. „Detektory jsme zkontrolovali celý objekt, v němž probíhalo přirozené větrání, zvýšenou koncentraci jsme proto naměřili pouze v podkroví. Zásah byl ukončen krátce před půl sedmou,“ doplnil údaje k zásahu hasič.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci.

Video
Video se připravuje ...

Podstatné úkony první pomoci Videohub