Úplně zdemolovaná auta a jejich kusy válející se po silnici desítky metrů daleko - tak hrůzný obrázek se naskytl při nehodě dvou aut a motorky ve Stodůlkách. „V ulici Jeremiášova zasahujeme u nehody dvou vozidel a motocyklu. Na místě je i vrtulník letecké záchranné služby. Jedno vozidlo hořelo,“ informoval o nehodě na Twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka v pondělí krátce po deváté večer. „Zajišťujeme nehodu proti vzniku požáru,“ dodal o pár minut později s tím, že zraněné lidi si převzali do péče záchranáři.

Na místo vyrazil záchranářský vrtulník, inspektor a dvě záchranářské posádky. „Z místa nehody jsme odvezli čtyři pacienty, ženu (61) ve vážném stavu s mnohočetnými poraněními přepravil vrtulník do motolské nemocnice FNM, cca 50letý muž s pohmoždinami jel pozemní posádkou taktéž do motolské nemocnice, motorkář s frakturou do Ústřední vojenské nemocnice a další muž středního věku byl s pohmožděným hrudníkem přepraven do vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

„Uklízíme vozovku, po zadokumentování nehody policií budeme vozidla odstraňovat z komunikace,“ dodal Kavka krátce po desáté. Jeremiášova ulice byla po dobu zásahu oboustranně uzavřena. Okolnostmi a příčinami nehody se zabývají policisté.

Fotogalerie
12 fotografií