Brno sice ještě před prázdninami dokončí rekonstrukci na Palackého třídě, další opravy ale budou pokračovat a začnou nové. To je příklad Mendlova náměstí, kde opraví kolejový trojúhelník.

Změní tramvaje

„Kromě výměny kolejí, dojde i k přeložení kabelové a trolejové sítě. Linka 1 bude proto zkrácena a nahradí ji odkloněná linka 5. Linky 2, 6 a 8 budou mít zastávku dočasně ve Václavské ulici,“ uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Pokračovat bude stavba tramvajové trati do Fakultní nemocnice v Bohunicích. „Je to náš nejvýznamnější projekt. Budeme pracovat na podzemní Západní bráně i na terminálu přímo u nemocnice,“ řekl ředitel DPMB Miloš Havránek.

Vyjede i historická

Dopraváci vymění koleje mezi Osovou a Starým Lískovcem i na Masarykově ulici v samotném centru města. V Komíně vznikne nová zastávka Podveská. Ulicí Renneskou neprojedou přes léto tramvaje linek 7 a 8, které to vezmou přes Vídeňskou.

Z náměstí Svobody bude o prázdninových víkendech vyjíždět na trase Česká – Malinovského náměstí – Hlavní nádraží a Nové sady historická tramvaj. „Jde o dřevěný vůz s číslem 107. Je z roku 1943, bude na ní platit běžný tarif,“ upřesnila Tomaštíková.

VIDEO: Brno oslavilo 150 let od založení městské hromadné dopravy.

Fotogalerie
5 fotografií