Nejstarší dcera norského korunního prince Haakona Magnuse (48) a korunní princezny Mette-Marit (48) sice narozeniny měla už v lednu, oslavy ale překazil covid. Konečně se na ně tak dostalo až nyní!

Na večírek v královském paláci v Oslu se sjela celá řada evropských šlechticů. Kromě norské královské rodiny, sestávající z princezny Astrid (90), krále Haralda (85), královny Sonji (84), jejich syna – korunního prince Haakona a jeho manželky princezny Mette-Marit, Haakonovy sestry princezny Märthy Louisy (50) a syna prince Sverre Magnuse (16) přijeli i zástupci dalších rodů. 

Nechyběl například nizozemský král Willem-Alexander (55) a královna Máxima (51), belgická královna Mathilde (49) a princezna Elisabeth (20), bulharská princezna Olimpia Preslavska (26), švédská princezna Estelle (10) a princ Oscar (6), nizozemská princezna a dědička trůnu Catharina-Amalia (18) nebo lucemburský princ Charles (2).

Na počest budoucí královny nechyběly dojemné proslovy, přípitky ani tradiční tance jako vystřižené z historického filmu.

Překvapivě se ale neobjevila britská královská rodina. Ta má přitom k norským králům, co se příbuzenství týče, úplně nejblíže... Windsorové jsou totiž potomky syna Edwarda VII., George V. a norská královská rodina patří k potomstvu dcery Edwarda VII. Maud, která se provdala za krále Haakona VII. Král Harald V. a královna Alžběta II. jsou tedy bratranec a sestřenice z druhého kolena.

VIDEO: Jindřich Forejt pro Blesk: Královně chybí po boku její princ!

Video
Video se připravuje ...

Jindřich Forejt pro Blesk: Královně chybí po boku její princ! Vera Renovica

 

Fotogalerie
76 fotografií