Britská královna Alžběta II. (96) si sice připsala celou řadu prvenství, její způsob vedení monarchie ale přece jen vychází spíš ze stability a udržování zajetých pořádků. Přístup prince Charlese (73) k politice je ovšem značně odlišný, a stejně to vnímá i jeho syn, princ William. Zdroje z jeho blízkého okolí u příležitosti jeho čtyřicátin popsaly pro Daily Mail, jaké plány má s monarchií budoucí "král mileniál". 

Zeštíhlení rodiny

William je stejně jako jeho otec Charles velkým zastáncem "zeštíhlení" královské firmy. Se svými sestřenicemi Beatrice (33) a Eugenií (32), stejně tak i se svou tetou Zarou Tindallovou (41) nebo strýcem Peterem Phillipsem (44) sice vychází na výbornou, podle něj ale není potřeba, aby zastávali oficiální role. 

Z toho důvodu ani nebyl proti odstoupení prince Harryho (37) a Meghan Markleové (40). Prince Andrewa (62) by pak z rodiny nejraději bezodkladně navždy "vyškrtl" a vystupování na veřejnosti by mu přímo zakázal. Andrew se v současnosti po skandálu se znásilněním nezletilé dívky stále plánuje na výsluní vrátit, jak Charles, tak William jsou ale ostře proti.

Pryč s Andrewem

„Cítí to velmi silně, a kdyby to bylo na něm, snažil by se, aby se věci staly mnohem rychleji, než se staly,“ uvedl jeho blízký přítel s tím, že pokud by záleželo jen na Williamovi, Andrew už by se do služeb monarchie nikdy nevrátil. 

„William ví, že s tolika příbuznými, kteří nečekaně zmizeli, budoucnost monarchie nyní ještě více spočívá na bedrech jeho 'malé rodiny'. Je to očekávání, proti kterému se kdysi stavěl, a ačkoli to přirozeně nevítá, nyní se toho nebojí,“ uvedl zdroj. 

Konec mlčení

William se také rozhodně nebude držet slavného hesla své babičky „nikdy si nestěžuj a nikdy nevysvětluj“. „Lidé už prostě nebudou spokojeni s mlčením. Královnin přístup se jí velmi osvědčil, ale William se bude snažit využít to nejlepší z toho, co jeho babička udělala, a učinit to relevantní i dnes,“ říká jeden z bývalých královských poradců. „Věří, že monarchie potřebuje lépe vysvětlit své vlastní myšlení, zejména pokud jde o její místo ve světě,“ dodal. 

Osekání Commonwealthu

Během nedávného turné po Karibiku pak princ opět dokázal, že nemá problém ani s "osekáním" Společenství národů neboli Commonwealthu. Řada států se aktuálně plánuje stát republikami a William je v tomto snažení otevřeně podporuje. Ve spontánním prohlášení, které nekonzultoval s palácem, uvedl, že budoucnost těchto států leží jen v rukách jejich občanů. 

Podle expertů patří mezi oblasti, které princi leží na srdci nejvíc, problematika bezdomovectví a životního prostředí. „Pokud si myslí, že je něco správné, pak věří, že je jeho zodpovědnost o tom promluvit,“ prozradil listu Williamův přítel. „Bude opatrný. Nemá rád skandály, ale také se nebojí riskovat,“ dodal. Kdysi byl prý William podobně vzteklý, jako Harry. Dnes se ale prý stává spíše diplomatem. 

VIDEO: Otevřená zpověď Williama, Kate a Harryho: O mateřství i smrti Diany

Aréna hvězd – Největší koncertní bomba už v září 2022! Michal David, Monika Absolonová, Dalibor Janda a spousta dalších. Vstupenky si zajistíte ZDE!

Video
Video se připravuje ...

Otevřená zpověď Williama, Kate a Harryho: O mateřství i smrti Diany Reuters

Fotogalerie
151 fotografií