Vztah nevlastní matky Camilly a prince Williama se zlepšil, konečně se to otočilo i díky Kate a William vidí, že i díky ní je otec šťastný. Našli k sobě cestu.

Nečekaný výrok královny Alžběty II. o tom, že by z Camilly měla jednou ráda další královnu, přitáhl k manželce prince Charlese značnou pozornost. Mnohem víc než samotná slova panovnice ale některé překvapily reakce dalších členů rodiny. A to zejména prince Williama (39). 

Vztahy se vylepšily

Nejstarší Charlesův potomek a možný budoucí britský král totiž uvedl, že ho slova jeho babičky potěšila. A podle zdrojů z okolí rodiny se zdá, že staré sváry mezi ním a jeho macechou jsou konečně zažehnány.

Vztah Williama a Camilly byl od počátku velmi složitý. Když v roce 1997 zemřela princezna Diana (†36), počkal Charles ještě několik let a v roce 2000 oznámil, že tvoří pár se svou novou láskou. Ani William, ani Harry se ale po boku Camilly neobjevili až do roku 2001. O čtyři roky později si pak Charles vzal Camillu za manželku.

„V počátcích manželství Charlese a Camilly panovaly v rodině spory, než se všechno ustálilo. William tehdy neměl nejlepší vztah se svým otcem,“ prozradil zdroj z paláce pro Daily Mail. 

Cholerický princ

Podle královského životopisce a autora knihy Battle of Brothers o Harrym a Williamovi Roberta Laceyho navíc Camillu překvapila Williamova výbušnost. 

„V letech po její svatbě s Charlesem v roce 2005 se Camilla svěřila své rodině a přátelům, že ji překvapila nečekaná stránka ‚Prince Krasoně‘,“ uvedl Lacey s tím, že má být William poměrně vzteklý.

„Charlesova manželka byla zděšená Williamovými výbuchy proti jejímu manželovi, kterých byla svědkem,“ popsal. 

Dnes už je ale situace naštěstí úplně jiná. Vztah Williama a Charlese je dnes prý plný lásky a respektu. Významnou roli v tom přitom měla sehrát vévodkyně Kate (40). Té prý velmi záleželo na tom, aby se vztahy v rodině urovnaly, a pravidelně zvala Charlese, aby s ní, Williamem a jejich třemi dětmi trávil více času. Jak se zdá, plán zafungoval.

Oba prince nakonec spojila jak vnoučata, tak společný zájem o boj proti klimatické krizi, a nakonec si William našel cestu i ke své nevlastní matce Camille. Po letech totiž zjistil, že je s ní Charles prý opravdu šťastný. 

VIDEO: Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Princi Charlesovi se stýská po Harrym, říká Robert Lacey Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
85 fotografií