Palác tvrdil, že se jednalo o rodinné rozhodnutí. Teď ale vyšlo najevo, že někteří příbuzní v něm sehráli podstatně větší roli než jiní…

Princ William udělil královně ultimátum ohledně plánů svého strýce prince Andrewa vrátit se do centra pozornosti na pondělním ceremoniálu rytířského Podvazkového řádu, tvrdí zdroje britských médií.

Podle nich William vyhrožoval, že pokud vévoda z Yorku veřejně vystoupí na slavnostní akci na hradě Windsor, on sám se neukáže. Nakonec si prosadil svou a Andrew dostal stopku. Zdůvodnění paláce ale zní poměrně diplomaticky: Rodina se prý obávala, že občané Andrewa vypískají.

Podle prohlášení paláce to bylo rodinné rozhodnutí. Zdroje ze zákulisí ale tvrdí, že u královny značně lobbovali hlavně William a Andrewův starší bratr Charles (73).

Princ Andrew byl v lednu zbaven vojenských titulů i všech svých patronátů, protože jeho soudní spor o sexuálním zneužívání nezletilé dívky přinesl paláci hanbu. Andrew - který veškerá obvinění popřel - urovnal žalobu mimosoudně a zaplatil své žalobkyni Virginii Giuffreové (38) mnohamilionové vyrovnání.

VIDEO: William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky.

Video
Video se připravuje ...

William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky. Profimedia.cz

Fotogalerie
96 fotografií