O úspěchu léčby informovala reportérka České televize Barbora Žítková. Svá slova navíc doplnila krátkou videosekvencí ze zmíněného školního plesu. Že dívka prodělala vážné zranění a zůstal jí poškozený nerv v noze, není vůbec poznat. S ortézou tančila naprosto bezvadně.



Dívka se v bezprostředním ohrožení života ocitla před 11 měsíci, přesně 24. června, když cestovala autobusem. U Mikulčic dráhu autobusu, ale zkřížilo tornádo, které ho nadzvedlo přes železniční val a odhodilo o několik desítek metrů dál. Silvie prolětěla celým autobusem a zůstala v něm s těžkým zraněním zaklíněná.

Na pomoc jí přispěchali v rámci příhraniční spolupráce rakouští záchranáři, kteří ji přepravili na urgentní příjem do Vídně. Jakmile to její stav dovolil, byla přepravena do Fakultní nemocnice v Brně.


Statečné školačce držela pěsti celá republika a její příběh koloval nejen médii, ale i na sociálních sítích. Absolvovala několik operací, z nichž poslední byla operace přetrženého nervu v pravé noze. Tam se lékařům podařilo doslova dělat zázraky.

Už tehdy máma zraněné dívky věřila, že se Silvie uzdraví. „Moc věříme, že dcerka bude chodit. Víme, že zpočátku bude na vozíku. Že rehabilitace potrvá i rok,“ uvedla tehdy. Jak se ukázalo, školačka se ukázala jako velká bojovnice, když už po 11 měsících tančila na plese.


Ničivé tornádo se Břeclavskem a Hodonínskem přehnalo 24. června. Zasaženy byly: Hrušky, Moravská Nová Ves, Mikulčice a Lužice, Hodonín a jeho odloučená část Pánov. Poničeno bylo na 1200 domů, zhruba 200 z nich bylo zbouráno. Škoda je v řádech miliard korun, je i na obecním majetku. Šest lidí zemřelo, desítky lidí byly zraněny.

VIDEO: Takto řádilo loni v červnu tornádo na jižní Moravě.
Video
Video se připravuje ...

Muž natočil tornádo na Moravě z bezprostřední blízkosti. Policie ČR / obyvatel Lužic

Fotogalerie
6 fotografií