Alžběta Trojanová má na svém kontě tisíce odběratelů a fanoušků počítačových her. Před několika měsíci oznámila, že si loni v srpnu i v takto mladém věku nahmatala bulku v ňadru. „ I přes to, že 4 měsíce zpátky jsem byla na ultrazvuku, kde nebylo vidět nic. Nepodceňujte tak samovyšetření. Věřte, že když se náhodou ukáže, že jste vylosovali tuhle posranou kartu, budete rádi za každej den, co jste nepromeškali,“ apelovala na své sledující.

Teď přišla s novou zprávou. Má za sebou operaci ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí. „Prso mi nechali a překvapivě vypadá furt pěkně, na to jakej kus z něj vzali. Fotky ale nepošlu,“ žertovala na sociální síti.

Královna počítačové scény má nyní klidový režim, vše ale naštěstí probíhá bez komplikací. Alžběta Trojanová nezapomněla pochválit také nemocnici, kde se o ni starali. „Karlák byl super. Pokoj po třech, krásná nová koupelna, jídlo bylo překvapivě chutný a sestry/bratři milí, jen teda to buzení v 5 ráno je fakt smrťák,“ popsala s humorem.

Před sebou má mladá žena ještě čekání na výsledky, ale věří, že vše je už na dobré cestě. „Zbývá počkat na výsledky biopsie, jestli je opravdu všechno venku. Pak ještě vydržet a nechat prso plně uzdravit, než přijde grand finále v podobě radioterapie. Ale konec týhle šílený cesty už se blíží a já se nedokážu dočkat,“ dodává s optimismem.

Mladým ženám pomáhá Bellis

Alžbětu Trojanovou velmi šokoval i fakt, že onemocněla tak mladá. „Mám rakovinu. I v tak útlém věku. To je vlastně jedna z dobrejch věcí na tom všem. Člověk si totiž s rakovinou v mým věku připadá FAKT mladej," uvedla. Ženám v takové situaci pomáhá Bellis, což je projekt Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s. Zaměřuje se na pomoc a podporu mladých pacientek (v produktivním věku), které procházejí nebo prošly léčbou spojenou s nádorovým onemocněním prsu.

Sdružení vydalo knihu Nejsi na to sama – průvodce rakovinou prsu. Publikace vznikla ve spolupráci s předními českými lékaři a provází ženu onemocněním od podezření na nádor až po návrat do běžného života po úspěšné léčbě. Dotýká se i témat, jako je těhotenství po nemoci, intimita po mastektomii nebo metastatická fáze rakoviny.

Fotogalerie
13 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Video: Jak provádět samovyšetření prsu CNN