Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie pátrala po pohřešovaném Janovi: Vydal se pěšky do Portugalska, na policii se přihlásil sám

Policie pátrala po pohřešovaném Janovi: Vydal se pěšky do Portugalska, na policii se přihlásil sám
Policie pátrala po pohřešovaném Janovi: Vydal se pěšky do Portugalska, na policii se přihlásil sám  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
21. března 2022
13:00
Autor: jel - 
15. března 2022
12:59

Policie z Jablonce nad Nisou pátrala po pohřešovaném třiatřicetiletém Janovi P. Ten odešel minulé pondělí v brzkých ranních hodinách z domova v Lučanech nad Nisou a od té doby o něm nikdo z blízkých neměl žádné zprávy. Rodině zanechal podivný dopis a zřejmě se vydal pěšky do Portugalska. Když se dozvěděl, že je po něm vedeno pátrání, sám se ohlásil policii.

Jan odešel ze svého bydliště v pondělí 14. března a nikomu ze svých blízkých se již dále neozval. „Pohřešovaný doma zanechal dopis, ve kterém svým blízkým sděluje, že odchází do Portugalska. Údajně se rozhodl jít pěšky,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Sochorová. 

Jan je vysoký asi 188-193 centimetrů, je hubené postavy a má krátké hnědé vlasy, plnovous a hnědé oči. Na sobě měl zřejmě oranžové zimní kalhoty, černomodrou zimní bundu a batoh značky Quechua.

Na redakci Blesku se s prosbou o pomoc při pátrání obrátila v úterý ráno i manželka pohřešovaného Drahoslava. „Jsem už opravdu zoufalá, na děti to začíná dopadat. Chci tomu jít naproti a zvýšit šanci brzkého nalezení manžela,“ sdělila žena. Jan se nakonec sám ohlásil.

Jak v pondělí 21. března sdělila mluvčí liberecké policie Ivana Baláková. Muž se během své pouti dozvěděl o tom, že je po něm vedeno pátrání a přihlásil se na policii. „Státní hranice nepřekročil,“ dodala mluvčí.

Video  Jak pomoci při pohřešování dětí?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

kralovna-vsech-mori ( 15. března 2022 14:11 )

Se divím, že tady na Blesku má místo něco jiného než Ukrajina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání