K zásahu nejdříve vzlétl do Metylovic na Frýdecko-Místecku vrtulník, ale vzápětí museli operátoři na místo poslat další dvě pozemní posádky. „Stav muže se po našem příjezdu prudce zhoršoval. Utrpěl mnohočetná poranění hrudníku a jeho stav byl kritický,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Velmi zle na tom byl i chlapec. „Ošetřili jsme ho s život ohrožujícím poraněním hlavy a mozku. Byl zajištěn intubací a připojen k umělé plicní ventilaci. Záchranáři nasadili krční límec a uložili dítě do podtlakové matrace. Pak jsem ho transportovali vrtulníkem na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě,“ dodal mluvčí.

„Stav dítěte je vážný, ale není v bezprostředním ohrožení života, muž je v kritickém stavu. Jedná se o kombinaci rozsáhlých poranění," uvedla ve středu odpoledne mluvčí nemocnice Iva Piskalová.

Holčička s poraněnou páteří

Dívka měla podle odhadu lékařů poraněnou páteř. S ošetřením zraněných pomáhali záchranářům i hasiči. „Také jsme zajistili čtyřkolku před případným požárem,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Čtyřkolka se převrátila v úterý odpoledne při sjíždění ze svahu na pozemku rodinného domu.

Po setmění hasiči osvětlovali místo nehody kvůli dokumentaci a vyšetřování. „Kriminalisté případ šetří pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti," sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

VIDEO: V pražských Horních Počernicích došlo před časem ke srážce čtyřkolky s traktorem. Řidič čtyřkolky na místě zemřel.  

Video
Video se připravuje ...

V Horních Počernicích došlo v sobotu 22. května ke srážce čtyřkolky s traktorem. Řidič čtyřkolky na místě zemřel. CNC/Václav Burian

Fotogalerie
4 fotografie