Civilní služební policejní vůz měl mít zapnutý výstražný zvukový a světelný signál. „Při objíždění několika v řadě stojících vozidel začal řidič dodávky odbočovací manévr, a došlo ke střetu,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Video
Video se připravuje ...

Při pronásledování motocyklisty v Paskově, po střetu s dodávkou, shořelo policejní auto. Petr Mach

Policejní auto pak narazilo do svodidel, dalšího stojícího automobilu a začalo hořet. Plameny ho pohltily téměř celé. „Zdravotníkům byli předání dva policisté a řidič dodávky. Výsledek provedených dechových zkoušek u řidičů byl negativní,“ doplnila mluvčí.

„Ošetřen byl muž (24) s poraněním obličeje, další a účastník nehody (27) s popáleninou v oblasti trupu. Muž  (38)  let utrpěl poranění hlavy,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Stav všech pacientů byl středně závažný.

Hledají se svědci

Policisté zároveň prosí o spolupráci řidiče, osádky vozidel i další svědky, kteří disponují jakoukoliv informací jak k samotné nehodě, která se stala na křižovatce ulic U Dálnice a Československých lesů v Paskově, tak pronásledování motocyklu.

„Služební vozidlo jelo za motocyklem ve směru od Sviadnova na Vratimov po staré cestě. Uvítáme rovněž záznamy z palubních kamer. Informace prosím volejte na linku 158, děkujeme,“ podotkla Štětínská. Policejní auto po nehodě celé shořelo.