Dodávka stála v Zámecké ulici. V pondělí krátce po půl deváté však změnila „majitele.“ „Zloděj odjel s vozidlem tovární značky VW Transporter, bílé barvy. Registrační značka auta je 2 BF 9430,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Koryťáková.

Auto viděli u Pohořelic

Policie rozjela okamžitě po nahlášení pátrání, i po 48 hodinách však zůstává bezvýsledné. Jedna stopa se ale našla. „Dalším provedeným šetřením bylo zjištěno, že odcizené vozidlo se téhož dne kolem osmé hodiny večer pohybovalo po dálnici D1 směrem na Pohořelice,“ uvedla mluvčí.

Policisté se proto obrátili s žádostí o pomoc při pátrání na veřejnost. Pomohly by jim případné záznamy kamer řidičů, kteří v pondělí dopoledne v době krádeže Kunštátem projížděli. Shánějí i muže a ženu ve voze VW Polo modré barvy, kteří se měli v místě události pohybovat.

Informace k případu přijmou policisté obvodního oddělení v Letovicích na čísle 974 631 770, popřípadě na tísňové lince 158.

Varování policie

„Apelujeme na majitele vozidel, aby si před odchodem od vozu svá vozidla řádně zabezpečili a nedávali tak šanci zlodějům. Případnému pachateli stačí jen pár sekund, aby se vozidla s klíčky v zapalování zmocnil,“ zdůraznila mluvčí.

VIDEO: Zfetovaný zloděj ujížděl na Trutnovsku policistům.

Video
Video se připravuje ...

Kradený vůz Audi měli převézt do Polska: Zfetovaný řidič ujížděl Trutnovem rychlostí 135 km/h. Policie ČR