Zaparkované BMW zcizil lupič před obecním úřadem v Poříčí nad Sázavou. Schovaná v psí tašce, zakrytá dekou ve vytopeném voze zůstala čivava Nelly (3) Lucie Posádové (24) z Prahy. Díky neuvěřitelnému štěstí auto policisté na základě tipu nalezli následující ráno v lese u Benešova.

Mělo vysklené zadní okno a odmontovaná kola. U místa spolujezdce byly rozsypané granule. Pod dekou ležela Nelly, vyčerpaná, ale v pořádku,“ sdělila Lucie. I tak ji pro jistotu odvezli do Benešova na veterinu. „Dostala kapačku na zavodnění a výživu,“ doplnila. Zloděj podle Lucie s vozem jezdil a čivavě zatápěl. „Dokonce jí nasypal granule, které v autě měla, a dal vodu. Jinak si nedovedu představit, že by s vyskleným oknem v autě přežila noc,“ vysvětlila.

Nespěchejte!

Po dramatickém zážitku, kdy se bála o život Nelly, nabádá Lucie pejskaře k opatrnosti. „Kdybychom nechali Nelly doma, nebo ji vzali s sebou, mohli jsme s autem hledat jen nahraditelné věci. Pospíchejte pomalu. Vězte, že stres, který jsme si prožili, za to nikomu nestojí,“ dodala.

Pomohl tip

Podle Lucie navedl policisty k odcizenému vozidlu náhodný kolemjdoucí. „Dostali zprávu, že je v lese černé auto bez kol,“ vysvětlila. K nalezení podle ní ale pomohly i sociální sítě, kde se událost o zmizení pejska masivně sdílela. „Chtěla bych všem poděkovat. Tolik podpory a sdílení jsme nečekali. Strhla se neuvěřitelná vlna. Ukázalo se, že Češi jsou opravdu národ pejskařů,“ řekla Lucie.

„Vozidlo bylo nalezeno na základě hlášení občana. Mělo poškozené boční okénko a odcizená alukola a disky,“ sdělila policistka Barbora Schneeweissová. „Ve vozidle se nacházela i čivava. Byla podchlazená a předána do péče veterináře,“ doplnila. Pachatele teď středočeští kriminalisté hledají. „Škoda na vozidle je 65 tisíc korun. Policie vyšetřuje událost jako trestný čin krádeže,“ doplnila. Za něj v případě dopadení a usvědčení může hrozit jeden až pět let za mřížemi.

 

Fotogalerie
6 fotografií