Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Muž ohrožoval lidi katanou: V Poříčí ho policisté střelili taserem

Autor: VaB - 
16. září 2021
14:35

Schrizofrenika s katanou musel v Poříčí nad Sázavou uklidnit až výstřel z taseru. Policisté proti němu museli zasahovat mimo jiné i s neprůstřelným štítem. Muž byl pod vlivem alkoholu, nadýchal tři promile alkoholu.

7. září volali lidé na policii s tím, že v obci Poříčí nad Sázavou vyhrožuje muž (37) sebevraždou a ohrožuje všechny kolem sebe. V ruce měl držet katanu, na místo proto vyrazila jak prvosledová hlídka, tak nejbližší policisté z místního oddělení.

„Na místě se nacházel agresivní muž, trpící schizofrenií, který ohrožoval nejen sebe, ale i své blízké a vyhrožoval sebevraždou. S ohledem na tuto skutečnost museli policisté postupovat velmi rychle,“ uvedla policistka Barbora Schneeweissová.

Šílený muž nechtěl uposlechnout, a tak se jeden z policistů přiklonil k výstřelu taserem, muž po chvilce spadl k zemi a následně mu byla přiložena pouta. „Ihned po zákroku poskytli muži první předlékařskou pomoc a přivolali i profesionální zdravotníky, kteří muže prohlédli. Následně policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a zjistili, že sedmatřicetiletý muž je silně pod vlivem alkoholu a policistům nadýchal téměř tři promile,“ dodala mluvčí. Muž skončil na policejní služebně.

Video  Muž s katanou ohrožoval všechny kolem sebe, uklidnil ho taser.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání