Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zloději ukradli v Davli luxusní auto majiteli před očima: Po zběsilé honičce získal vůz zpět

Autor: VaB - 
23. listopadu 2020
10:11

Noc, na kterou nikdy nezapomene, má za sebou muž z Davle. Před domem měl zaparkované auto, to se mu ale v noci pokusili dva neznámí muži ukradnout. Muž se nebojácně vydal za nimi, dokonce se je snažit vybrzdit a zastavit! Dvojice pak najela do slepé uličky a z vozu utekla. Policie do pátrání povolala vrtulník a psovoda.

Příběh jak z nějakého dramatického filmu. Do noci zahalená Davle kousek jižně od Prahy, nikde ani noha. Najednou se před jedním domem objeví dva muži s jediným úmyslem - ukrást vůz Range Rover stojící před jedním z domů.

Jenže tady narazili! Majitel vozu si pravděpodobně všiml, že mu kdosi krade auto. Vyběhl ven, nasedl do svého druhého vozu a začal zloděje v kradeném autě pronásledovat. Honička, byť ne nějak extra dlouhá, byla pořádně dramatická!

Muž se snažil ve fabii dvojici vybrzdit, ti do něj nabourali. I kdyby majitel pachatele nenaháněl, zřejmě by daleko neodjeli. Podle informací Blesku má totiž v Range Roveru nainstalované zařízení proti krádežím. Když řidič vůz nastartuje a zařízení nedeaktivuje, technologie značně omezí výkon auta a po čase ho úplně zastaví.

„Kolem 22. hodiny došlo v obci Davle ke krádeži osobního automobilu. Poškozený v druhém autě vůz několik set metrů pronásledoval. Po dopravní nehodě pachatelé ale utekli, po příjezdu jsme započali pátrání, které bylo bezúspěšné. Veškeré okolnosti jsou v šetření,“ řekla Blesku mluvčí policie Markéta Johnová.

Nakonec vše dopadlo poměrně dobře, dvojice zajela do slepé uličky. Zloději zastavili a vyběhli do lesa, auto mezitím sjelo a nabouralo nejméně jedno zaparkované auto.

Když na místo dorazila policie, povolala do vzduchu vrtulník Letecké služby PČR vybavený termovizí a silným reflektorem, z Benešova poté dorazil psovod se svým čtyřnohým parťákem. Ani pes, ani posádka vrtulníku nebyla úspěšná. Muže se zatím nepodařilo vypátrat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání