Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mrtvé ženy našli ve Slezsku až po týdnech: Stopy naznačují, že mohly zemřít kvůli covidu

Vyšetřovatelé na místě tragédie byli až dlouho do noci
Vyšetřovatelé na místě tragédie byli až dlouho do noci  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
25. ledna 2022
06:04

Dva týdny z bytu nikdo nevycházel a nepřetržitě se v něm svítilo. Sousedům to bylo jedno. Teprve starosti příbuzných o osud 70leté ženy z polské obce Świebodzice a její 94leté matky přivedly úřady na stopu neštěstí. Když hasiči vnikli do jejich bytu, čekal je šok.

Smrt matky a dcery v Polsku vyšla najevo až po dvou týdnech - poté, co hasiči vyrazili dveře jejich bytu. Toho, že se v bytě po celou dobu nepřetržitě svítilo, si nikdo nepovšiml, napsal na svém webu list Gazeta Wyborcza o případu z města Świebodzice, které leží na jihozápadě Polska, jen pár kilometrů od hranic s Českem.

Jedné z mrtvých žen bylo 94 let, druhé 70. O tom, že se jim mohlo něco stát, vyrozuměla hasiče jejich dcera, resp. vnučka, která se nemohla s matkou a babičkou spojit od konce prosince. Sousedi potvrdili, že ženy již nějaký čas neviděli. Správce budovy pak svolil, aby hasiči vyrazili dveře od bytu. Uvnitř našli už jen mrtvoly, každá žena ležela na svém lůžku.

„Nic nenaznačuje, že by tu mohlo dojít ke zločinu. Stopy naznačují, že ženy zemřely na covid-19,“ uvedl prokurátor Marek Rusin. Je možné, že nejprve zemřela sedmdesátiletá žena a později čtyřiadevadesátiletá, ponechaná bez jakékoliv péče. Ale s oficiální verzí se ještě čeká na výsledky pitvy, dodal deník.

Zpravodajský portál Medonet uvedl, že expert na místě u obou žen provedl antigenní testy na covid, které měly pozitivní výsledek.

sasa vs.cenzor ( 25. ledna 2022 09:11 )

2. týdny 2. zesnulé ? Neříkejte - pokud si NIKDO si nevšiml pohybu a posléze světla, chcete lidem namluvit že všudypřítomný zápach rozkládajících a hnijících těl si nikdo nevšiml a neucítil?

Běžte k šípku stačí projít venku kolem mrtvého ježka a cítíte to na 10 metrů opakuji Ježka ! Vy píšete o dvou rozkládajících se tělech v domě ve kterém se navíc i topilo ? Nesmysl !

dietr ( 25. ledna 2022 07:28 )

šly spát a posvítily si na to

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání