Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miminko (†8 týdnů) zemřelo s covidem. Australská nemocnice potvrdila nejmladší úmrtí v zemi

Autor: šamol - 
21. ledna 2022
18:30

Teprve osmitýdenní kojenec zemřel v australské nemocnici v regionu Nový Jižní Wales s covidem-19, a je tak nejmladší obětí s touto nákazou v zemi. Zprávu o úmrtí přinesl deník Daily Mail s odvoláním na nemocnici v pátek ráno.

Smrt miminka nastala minulý měsíc, teprve v pátek úřady potvrdily, že dítě zemřelo v nemocnici v regionu Hunter New England v Novém Jižním Walesu. „Vzhledem k nejistotě ohledně příčiny smrti byl případ předán na prošetření koronerovi,“ stojí v prohlášení nemocnice.

„Nebylo by vhodné se dále vyjadřovat, zatímco koroner vyšetřuje tuto tragickou smrt,“ uvádí ve zprávě nemocnice. „Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině, se kterou zůstáváme v kontaktu a nadále ji podporujeme,“ pokračuje zpráva. 

Smrt nastala jen několik týdnů poté, co na covid-19 zemřeli třináctiměsíční dívka z Adelaide a tříletý chlapec ze Sydney. Dívka neměla žádné vážné onemocnění, zatímco chlapec, který se nakazil, trpěl vzácnou genetickou chorobou. Toto se stalo v době, kdy Nový Jižní Wales zaznamenal nejsmrtelnější den od začátku pandemie s 25 168 novými případy covid-19 a 46 úmrtími. V současné době je v nemocnicích v regionu 2 743 hospitalizovaných, což je pokles z 2 781, klesl také počet hospitalizací na JIP na 209 z 212.

Bude trvat, než se nárůst nakažených promítne mezi oběti

Přední epidemioložka Catherine Bennettová varuje, že bude ještě nějakou dobu trvat, než se počet stagnujících případů ve státě promítne do počtu obětí. Epidemiolog Greg Dore na twitteru uvedl, že navzdory klesajícímu počtu případů rostoucí počet obětí naznačuje, že pandemie ještě zdaleka neskončila. „Hrozná připomínka, že posledním vrcholem velké vlny koronaviru jsou úmrtí,“ řekl. „Dneska není moc co slavit,“ dodal epidemiolog.

Epidemioložka Bennettová uvádí, že existují „slibné“ známky toho, že stát má to nejhorší z epidemie za sebou. I když je nepravděpodobné, že by počty případů rychle klesaly, jak by se dalo očekávat s vrcholem pandemie, zdá se že zpomalují – s 30 825 pozitivními výsledky hlášenými ve čtvrtek. Ani hospitalizace už rychle nestoupají – ve čtvrtek klesly o 82 na 2781 pacientů, což je první pokles od 13. prosince.

„Je to opravdu komplikované kvůli změnám v testovacích protokolech, máme problém s dostupností testování,“ řekla. „Ale všechny ukazatele, i když žádný z nich není stoprocentně spolehlivý, se změnily k lepšímu,“ dodala. Nicméně počet lidí, kteří vážně onemocní a zemřou, s virem nemusí klesnout týdny, říká.

Video  „Poslouchejte, nebo bude zle.“ Velvyslanec v Austrálii o přísné policii i vyhoštění tenistky.  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

jasnovidec01 ( 22. ledna 2022 00:08 )

proč sem vy havada pisálci cpete oběti z ciziny ??aha aby se to nedalo ověřit,za druhé tím strašíte lidi a chcete je zstrašovat jen aby si dali napíchat tu *** ?? to už dělá naše vláda,je na každem jednotlivci jestli si to dá píchnou a zapla´T PÁNBŮCH JE TO OPĚT DOBROVOLNÉ.A JINAK CO TADY ZASRAŠUJETE ČLÁNKEM STARÝM NĚKOLIK TÝDNU ??KOLIK ZEMŘELO maličkejch dětí před covidem ??sežeňte si statistiky.

ginkognito ( 21. ledna 2022 20:05 )

Jděte už do ***e s těmi žvásty! To dostáváte prachy za strašení lidí? No tak exlo mimino! Dělo se tak již miliony let! Před 10 lety zemřela moje sestřenka i s dítětem při porodu a nikoho to nezajímalo! Jděte do ***e a přestaňte strašit! Za chvíli se budou testovat i kočky, psi a židle, stoly aby bylo více čísel a blbci byli snadno ovlivnitelní. Hanba důležitým nenažraným blbcům, kteří kvůli tomu, aby byli důležití zničí milionům život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa